Вітамін D знижує ризик зараження коронавірусом

Люди з нестачею вітаміну D більше за інших ризикують зіткнутися з коронавірусною хворобою. До такого висновку прийшли ізраїльські вчені за результатами дослідження.

Вітамін D в продуктах

Фахівці провели аналіз крові більше 7,8 тис. людей на рівень умісту вітаміну D в організмі. Із загального числа добровольців 10,1 % були заражені коронавірусом, інші – здорові. Проаналізувавши всі наявні дані і врахувавши можливі фактори, експерти виявили, що у всіх пацієнтів із позитивним результатом тесту на СOVID-19 рівень вітаміну й у плазмі був значно нижчим, ніж у тих, хто не був заражений коронавірусом.

Крім іншого, вчені визначили, що низький рівень вітаміну D в організмі пов’язаний із великим ризиком госпіталізації хворого, зараженого коронавірусом. Хоча подібний зв’язок став менш помітним після врахування інших факторів, що впливають на тяжкість перебігу хвороби, висновок дослідників залишається незмінним.

Вітамін D виробляється організмом природним чином, під впливом сонячного світла. Тому експерти рекомендують щодня, не менше 20 хв., перебувати на сонці. Цього буде достатньо, щоб задовольнити потребу у вітаміні.

Додатково можна поліпшити свій раціон, включивши до нього достатню кількість риби, молока, яєчних жовтків і грибів, які росли безпосередньо під сонячними променями.

«Погляд часу» №39-24.09.2020

Читайте також: Йогурт і кефір захищають від коронавірусу

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *