Вітамінізуємося свіжими салатами (частина 2)

Вітамінізуємося свіжими салатами

«Погляд часу» №20-2019

Весна тішить буйною зеленню, рясним цвітом… На ринку вже з’явилися огірочки, помідори, капуста. Запашна зелень кропу та петрушки аж проситься до столу. Пропонуємо вам другу частину весняних рецептів (перша частина тут), які поповнять нестачу вітамінів в організмі. Отож готуйте та смакуйте.

Салат із кропиви та кульбаби

  • 40 г (жменя) молодої кропиви,
  • 50 г (дві жмені) кульбаби,
  • 2-3 ст. л. майонезу.
Салат із кропиви та кульбаби
Салат із кропиви та кульбаби

Листочки кропиви і кульбаби дуже дрібно порізати, посолити та заправити майонезом. Кульбабу треба брати наймолодшу. Якщо й вона буде надто гіркою, після миття її можна з півгодини потримати у холодній воді.

Кропива з яблуками

  • 1 пучок зеленої цибулі,
  • 60 г (дві жмені) листочків кропиви,
  • 1 яблуко,
  • сіль,
  • сметана.
Салат з кропивою та яблуками
Салат з кропивою та яблуками

Дрібненько нарізати цибулю і кропиву, натерти яблуко на крупній тертці. Все перемішати, посолити, заправити сметаною.

З яєчних жовтків

  • 1 качанчик зеленого салату,
  • 1 пучок редиски,
  • 2 зварені яйця,
  • 1/3 скл. сметани,
  • 2 ст. л. олії,
  • 1 ст. л. оцту,
  • зелень петрушки,
  • сіль,
  • чорний мелений перець.
Салат з яєчних жовтків
Салат з яєчних жовтків

Жовтки яєць розтерти та посолити. Додати до них гірчицю й оцет і, помішуючи, влити олію та сметану.

Листя салату ретельно промити у проточній воді й нарізати вузькими смужками. Додати дрібно нарізану петрушку і подрібнені білки, перемішати. Залити соусом, прикрасити кружечками редиски.

Із руколою та буряком

  • Рукола,
  • буряк,
  • сир дорблю,
  • волоські горіхи,
  • виноград,
  • гранат,
  • олія.
Салат із руколою та буряком
Салат із руколою та буряком

Помити руколу, додати порізаний, запечений у духовці буряк. Додати порізаний кубиками сир дорблю. Присмачити подрібненими волоськими горіхами, солодким виноградом і насінням граната. Щоб не перебивати смак салату, варто заправити його олією з виноградних кісточок або оливковою.

Першу частину рецептів ви можете переглянути тут

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *