Вітамінізуємося

«Погляд часу» №20-2019
Весна тішить буйною зеленню, рясним цвітом… На ринку вже з’явилися огірочки, помідори, капуста. Запашна зелень кропу та петрушки аж проситься до столу. Пропонуємо вам весняні рецепти, які поповнять нестачу вітамінів в організмі. Отож готуйте та смакуйте.
Салат із зеленого часнику
- 250-300 г зелені часнику,
- 50 г майонезу,
- 2 зварених яйця,
- 10 маринованих маслин,
- зелень петрушки,
- сіль – за смаком.

Зелень часнику почистити, вимити й нарізати шматочками, приправити сіллю та майонезом. Порізати на невеликі шматки яйця і всипати маслини, усе вимішати, прикрасити дрібно нарізаною петрушкою.
З редискою та апельсиновим соусом
- 15 редисок,
- 100 г сиру фета,
- 2 ст. л. нарізаного листя м’яти.
Для заправки:
- 1 скл. апельсинового соку,
- 1 ст. л. оливкової олії,
- 1/2 ч. л. порошку каррі,
- сіль – за смаком.

Редиску промити і нарізати на великі шматочки. Сир фета порізати на невеликі шматочки. Додати листя м’яти. Перемішати.
Тепер приготуйте заправку: сік вилити у невелику каструльку чи сковороду, поставити на середній вогонь і довести до кипіння. Варити його 8-10 хв., а потім змішати з каррі й оливковою олією. Вилити у соусник і дати охолонути. Заправити салат при подачі.
Зі щавлю
- 200 г щавлю,
- 20 г листя подорожника,
- 10 волоських горіхів,
- 4 ст. л. олії,
- 3 ст. л. подрібненої зелені петрушки чи кропу,
- 3 зварених яйця,
- яблуко,
- сіль.

Промити листя щавлю і подорожника, дрібно порізати. Ядра волоських горіхів ошпарити і, знявши шкірочку, посікти. Зварені яйця дрібно порізати, яблука порізати скибочками. Всі продукти з’єднати, додати сіль, олію і перемішати. Прикрасити салат шматочками яйця і посипати подрібненою зеленню.