Вівсяна запіканка з малиною і горіхами
Запіканка – страва швидка і зручна. Вівсяна запіканка ще й дуже корисна, адже страви на її основі знижують рівень цукру в крові і зменшують ризик серцевих захворювань.
Склад:
- Вівсяні пластівці – 1 скл.,
- волоські горіхи – 0,5 скл.,
- малина – 0,5 скл.,
- яблуко – 0,5 скл.,
- молоко – 1 скл.,
- яйце,
- цукор – 3 ст. л.,
- мед – 1,5 ст. л.,
- кориця – 1 ч. л.,
- ванілін – 1 ч. л.,
- сіль – 10 г.
Приготування
Духовку розігрійте до 180 °С.
Змішайте вівсяні пластівці, горіхи, корицю, сіль і 2 ст. л. цукру.
Окремо змішайте молоко, яйце, мед і ванілін.
Рідку і суху суміші з’єднайте і перемішайте.
Яблуко очистіть від шкірки і наріжте кубиками.
Нарізані яблука разом із малиною додайте до попередньої суміші й акуратно перемішайте.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом.
Отриману суміш перелийте у форму для випічки, зверху присипте залишками цукру.
Готуйте запіканку 40-45 хв. до золотистої скоринки.
«УЮТ» №30-23.07.2020
Читайте також: Сирна запіканка з гарбузом, яблуками, родзинками й горіхами