Вівсяна запіканка з малиною і горіхами

Запіканка – страва швидка і зручна. Вівсяна запіканка ще й дуже корисна, адже страви на її основі знижують рівень цукру в крові і зменшують ризик серцевих захворювань.

Вівсяна запіканка з малиною і горіхами

Склад:

  • Вівсяні пластівці – 1 скл.,
  • волоські горіхи – 0,5 скл.,
  • малина – 0,5 скл.,
  • яблуко – 0,5 скл.,
  • молоко – 1 скл.,
  • яйце,
  • цукор – 3 ст. л.,
  • мед – 1,5 ст. л.,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • ванілін – 1 ч. л.,
  • сіль – 10 г.

Приготування

Духовку розігрійте до 180 °С.

Змішайте вівсяні пластівці, горіхи, корицю, сіль і 2 ст. л. цукру.

Окремо змішайте молоко, яйце, мед і ванілін.

Рідку і суху суміші з’єднайте і перемішайте.

Яблуко очистіть від шкірки і наріжте кубиками.

Нарізані яблука разом із малиною додайте до попередньої суміші й акуратно перемішайте.

Форму для запікання змастіть вершковим маслом.

Отриману суміш перелийте у форму для випічки, зверху присипте залишками цукру.

Готуйте запіканку 40-45 хв. до золотистої скоринки.

 «УЮТ» №30-23.07.2020

Читайте також: Сирна запіканка з гарбузом, яблуками, родзинками й горіхами

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *