Вівсяний торт із бананом

Якщо набридла одноманітність, спробуйте зробити цей низькокалорійний вівсяний торт із бананом. Замість цукру тут мед, а замість борошна вівсянка. З таким десертом можна і пострункішати! Для більшої солодкості та виразного смаку прикрасьте торт тертим шоколадом та горіхами.

Вівсяний торт із бананом

Склад:

  • Вівсяні пластівці – 140 г,
  • яйце – 2 шт.,
  • банан – 4 шт.,
  • мед – 30 г,
  • сметана – 200 г,
  • молочний шоколад – 30 г,
  • ванільний екстракт,
  • вершкове масло – 20 г, мигдалеві пластівці.

Приготування

Розітріть два банани виделкою до пюреподібної суміші. Додайте яйце, вівсяні пластівці, трохи олії, мед чи інший підсолоджувач. Усе добре перемішайте.

Розділіть масу на три частини та обсмажте їх у вигляді млинців на вершковому маслі. Дайте коржам охолонути та підрівняйте краї за допомогою тарілки.

З обрізків тіста зробіть крихту. Далі вона стане окрасою зверху.

Сметану змішайте з ванільним сиропом.

Поріжте банани. Щедро промастіть кожен млинець кремом, а на шари викладіть шматочки банана. Наприкінці змастіть сметанним кремом верх і боки торта.

Поставте його в холодильник на 2 год. За бажанням можна посипати тертим шоколадом і прикрасити мигдальними пластівцями.

«Уют» №48-25.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *