Вівсянка з хурмою та грушею

Вівсянка з фруктами з духовки – ідеальний початок дня, корисний десерт до чаю. Хурма і груші – один із варіантів наповнення: ви можете використовувати яблука, м’якоть гарбуза й родзинки.
- Вівсяні пластівці – 220 г,
- хурма – 2 шт.,
- груша – 2 шт.,
- кориця – 1 ч. л.,
- мускатний горіх – 1 щіпка,
- розпушувач – 0,5 ч. л.,
- волоські горіхи – 3 ст. л.,
- кешью – 2 ст. л.,
- вершкове масло – 50 г,
- молоко – 200 мл,
- ванільний екстракт – 2 ч. л.,
- мед – 3 ч. л.,
- яйце.
У глибокій мисці змішайте пластівці з корицею, мускатним горіхом, розпушувачем і подрібненими горіхами. Додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте.
В окремій ємності збийте яйце з медом, молоком і ванільним екстрактом. Форму для запікання змастіть маслом. Розподіліть по дну половину сухої суміші, потім викладіть часточки хурми й шматочки груші, покрийте рештою вівсяної суміші. Полийте все яєчно-молочною масою. Злегка струсіть сковороду, щоб рідина рівномірно розподілилася.
Випікайте при 190 °С протягом 35-45 хв. до золотистого кольору.