Вівсянка з хурмою та грушею

Вівсянка з хурмою та грушею
Вівсянка з хурмою та грушею

Вівсянка з фруктами з духовки – ідеальний початок дня, корисний десерт до чаю.  Хурма і груші – один із варіантів наповнення: ви можете використовувати яблука, м’якоть гарбуза й родзинки.

  • Вівсяні пластівці – 220 г,
  • хурма – 2 шт.,
  • груша – 2 шт.,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • мускатний горіх – 1 щіпка,
  • розпушувач – 0,5 ч. л.,
  • волоські горіхи – 3 ст. л.,
  • кешью – 2 ст. л.,
  • вершкове масло – 50 г,
  • молоко – 200 мл,
  • ванільний екстракт – 2 ч. л.,
  • мед – 3 ч. л.,
  • яйце.

У глибокій мисці змішайте пластівці з корицею, мускатним горіхом, розпушувачем і подрібненими горіхами. Додайте розтоплене вершкове масло, перемішайте.

В окремій ємності збийте яйце з медом, молоком і ванільним екстрактом. Форму для запікання змастіть маслом. Розподіліть по дну половину сухої суміші, потім викладіть часточки хурми й шматочки груші, покрийте рештою вівсяної суміші. Полийте все яєчно-молочною масою. Злегка струсіть сковороду, щоб рідина рівномірно розподілилася.

Випікайте при 190 °С протягом 35-45 хв. до золотистого кольору.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *