Вокзальні пиріжки з картоплею

Це зараз вокзали оточені будками з різним фастфудом. А раніше все, на що могли розраховувати зголоднілі пасажири, – це пиріжок із картоплею у бабусі біля входу. Що дивно, ці вокзальні пиріжки з картоплею були дуже смачними. І ось чому! Господині замішували тісто на розсолі та картопляному відварі. Від цього вокзальні пиріжки й набували унікального смаку.

Вокзальні пиріжки з картоплею

Склад:

  • Борошно – 800 г,
  • олія – 4 ст. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • картопля – 5 шт.,
  • цукор – 1 ч. л.,
  • цибулина,
  • чорний перець мелений – за смаком,
  • паприка – 1 ч. л.,
  • розсіл огірковий – 200 мл,
  • дріжджі – 7 г.

Приготування

Відваріть картоплю. Відвар перелийте в миску й охолодіть, а до картоплі додайте цибулю, обсмажену на олії, за смаком додайте сіль, паприку і перець. Приготуйте пюре.

Тепер тісто. У глибоку миску перелийте огірковий розсіл і 200 мл картопляного відвару. До них додайте по 1 ч. л. солі та цукру, дріжджі та 4 ст. л. олії. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Тепер у цю масу введіть борошно.

Руками замісіть м’яке тісто. Залиште його в теплому місці на 30-45 хв., покривши миску плівкою.

За цей час тісто має зрости і збільшитися мінімум утричі. Готове тісто розділіть на рівні частини, кожну розкатайте у коржик. У середину викладіть начинку. Сформуйте пиріжки, зробіть їх трохи плескатими. У такому вигляді вони готуватимуться швидше.

Смажте вироби на олії до золотистої скоринки. Подавайте до столу гарячими.

«Уют» №4-20.01.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.