Вокзальні пиріжки з картоплею
Це зараз вокзали оточені будками з різним фастфудом. А раніше все, на що могли розраховувати зголоднілі пасажири, – це пиріжок із картоплею у бабусі біля входу. Що дивно, ці вокзальні пиріжки з картоплею були дуже смачними. І ось чому! Господині замішували тісто на розсолі та картопляному відварі. Від цього вокзальні пиріжки й набували унікального смаку.

Склад:
- Борошно – 800 г,
- олія – 4 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- картопля – 5 шт.,
- цукор – 1 ч. л.,
- цибулина,
- чорний перець мелений – за смаком,
- паприка – 1 ч. л.,
- розсіл огірковий – 200 мл,
- дріжджі – 7 г.
Приготування
Відваріть картоплю. Відвар перелийте в миску й охолодіть, а до картоплі додайте цибулю, обсмажену на олії, за смаком додайте сіль, паприку і перець. Приготуйте пюре.
Тепер тісто. У глибоку миску перелийте огірковий розсіл і 200 мл картопляного відвару. До них додайте по 1 ч. л. солі та цукру, дріжджі та 4 ст. л. олії. Перемішайте інгредієнти до однорідності. Тепер у цю масу введіть борошно.
Руками замісіть м’яке тісто. Залиште його в теплому місці на 30-45 хв., покривши миску плівкою.
За цей час тісто має зрости і збільшитися мінімум утричі. Готове тісто розділіть на рівні частини, кожну розкатайте у коржик. У середину викладіть начинку. Сформуйте пиріжки, зробіть їх трохи плескатими. У такому вигляді вони готуватимуться швидше.
Смажте вироби на олії до золотистої скоринки. Подавайте до столу гарячими.
«Уют» №4-20.01.2022