Волоський горіх вбереже від безсоння і навіть депресії

Волоський горіх

Завдяки великій кількості білків волоський горіх зміцнює імунітет, серце, печінку, знімає нервову напругу, незамінний при розумовій діяльності.

Здавна у народній медицині використовують не лише ядра волоського горіха, а й їх перегородки. У їх складі більшою мірою, ніж у самих горіхах міститься йод, глюкозиди, вітамін С, алкалоїди та органічні кислоти. Настої та відвари з перегородок, які готували ще наші пращури, володіють антисклеротичними, протизапальними, бактерицидними, загальнозміцнюючими властивостями.

Перегородки волоського горіха лікують щитовидку, усувають дефіцит йоду, сприяють поліпшенню обмінних процесів, зміцненню імунітету, приводять у норму нервову систему, знижують вагу.

У народній медицині успішно застосовуються перегородки горіхів – із них роблять настоянки, які є універсальними ліками при порушенні травлення, хворобах серцево-судинної системи, дієві при діареї. Ось один із найпростіших способів приготування такої настоянки: перегородки з кілограма стиглих волоських горіхів укладають у скляну банку та заливають 0,5 л горілки. Настоюють протягом двох тижнів у сухому темному місці. Такі ліки дієві при застуді, ангіні, герпесі, шкірних висипах та для профілактики інфекційних захворювань. Приймати їх слід по 6-10 крапель тричі на день із невеликою кількістю теплої води.

Горіхові перегородки використовують для лікування мастопатії, яка виникає внаслідок гормональних змін в організмі. Для цього перегородки з 25 горіхів заливають спиртом, настоюють протягом десяти днів у темному місці, приймають по 20 крапель тричі на день.

Уміст вітаміну С у волоських горіхах перевищує у кілька разів наявність його у цитрусових і смородині. Тож вживання їх знижує ризик застудних захворювань.

Щоденне вживання кількох ядер волоського горіха позбавить від неврозів, безсоння та навіть депресії. Але їсти треба лише 2-3 горіхи на день, адже вони дуже калорійні: у 100 грамах волоського горіха міститься близько 650 кілокалорій – більше, ніж у плитці шоколаду.

 «Погляд часу» №51-2019

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *