Випічка з маком
Пропонуємо кілька рецептів випічки із маком. Їх готують і люблять у багатьох родинах. Спробуйте цю макову смакоту й ви не пошкодуєте.
Торт з маком
Склад:
- 2 скл. маку,
- 5 яєць,
- 1 скл. цукру,
- 1 пачка порошку до печива,
- 7 ст. л. борошна.
Приготування:
Мак запарити і перетерти. Цукор перемолоти на кавомолці на пудру і збити його з п’ятьма жовтками. П’ять білків збити до густої піни.
Борошно разом із порошком до печива просіяти і додати до жовтків. Додати мак. Все перемішати. У кінці обережно змішати з білками.
Застелити форму промаслену пергаментом, вилити тісто і випікати при температурі 170-180 ºС.
Коли корж охолоне, розрізати його навпіл гострим ножем і змастити кремом із вареного згущеного молока з маслом. Можна додати горіхи. Полити торт помадкою, яку зварити з 7 ст. л. цукру, 3 ст. л. какао, 3 ст. л. молока й 50 г масла.
Фіги макові
Склад:
- 550 г борошна,
- 1 ст. л. цукру,
- 1 скл. молока,
- 50 г топленого масла,
- 2 яйця,
- 30 г дріжджів,
- 1 ч. л. солі.
Приготування:
Розпустити дріжджі у теплому підсолодженому молоці, замісити тісто і поставити у тепле місце, щоби підійшло.
Коли тісто буде готове, взяти круглу форму для тортів, вистелити її пергаментом, змастити маслом.
В одну тарілочку всипати 7 ст. л. сухого маку й 7 ст. л. цукру, у другу влити 100 г олії.
Формувати з тіста кульки завбільшки з горіх, вмочати їх в олію, потім – у мак із цукром і викладати щільно у форму у два шари. Має вийти 66-68 кульок.
Коли фіги підійдуть, випікати їх приблизно 40 хв. при 180 ºС.
«Погляд часу» №41