Випічка з маком

Пропонуємо кілька рецептів випічки із маком. Їх готують і люблять у багатьох родинах. Спробуйте цю макову смакоту й ви не пошкодуєте.

Торт з маком

Торт з маком

Склад:

  • 2 скл. маку,
  • 5 яєць,
  • 1 скл. цукру,
  • 1 пачка порошку до печива,
  • 7 ст. л. борошна.

Приготування:

Мак запарити і перетерти. Цукор перемолоти на кавомолці на пудру і збити його з п’ятьма жовтками. П’ять білків збити до густої піни.

Борошно разом із порошком до печива просіяти і додати до жовтків. Додати мак. Все перемішати. У кінці обережно змішати з білками.

Застелити форму промаслену пергаментом, вилити тісто і випікати при температурі 170-180 ºС.

Коли корж охолоне, розрізати його навпіл гострим ножем і змастити кремом із вареного згущеного молока з маслом. Можна додати горіхи. Полити торт помадкою, яку зварити з 7 ст. л. цукру, 3 ст. л. какао, 3 ст. л. молока й 50 г масла.

 

Фіги макові

Фіги макові

Склад:

  • 550 г борошна,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 1 скл. молока,
  • 50 г топленого масла,
  • 2 яйця,
  • 30 г дріжджів,
  • 1 ч. л. солі.

Приготування:

Розпустити дріжджі у теплому підсолодженому молоці, замісити тісто і поставити у тепле місце, щоби підійшло.

Коли тісто буде готове, взяти круглу форму для тортів, вистелити її пергаментом, змастити маслом.

В одну тарілочку всипати 7 ст. л. сухого маку й 7 ст. л. цукру, у другу влити 100 г олії.

Формувати з тіста кульки завбільшки з горіх, вмочати їх в олію, потім – у мак із цукром і викладати щільно у форму у два шари. Має вийти 66-68 кульок.

Коли фіги підійдуть, випікати їх приблизно 40 хв. при 180 ºС.

«Погляд часу» №41

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *