Вишневий аґрус

Звичайне варення, закрите на зиму в банки, може виявитися просто шедевральним і гідним бути представленим вимогливій публіці.

Вишневий аґрус

Склад:

  • аґрус – 1 кг ,
  • цукор – 6 скл.,
  • вода – 3 скл.,
  • листя вишні – 50 шт.

Приготування

Ягоди ретельно промити, очистити від хвостиків і квітконосів. Наколоти зубочисткою. Витримати у холодній воді 12 год.

Листя вишні залити 3 скл. окропу, настоювати 1 год. Листя віджати і викинути, а в настій всипати цукор, розмішати і зварити сироп.

Опустити ягоди аґрусу в гарячий солодкий сироп. Накрити кришкою і залишити на кухонному столі. Через 5-6 год. солодку рідину злити, довести до кипіння і знову залити нею ягоди. Через 6 год. операцію повторити ще раз.

На третій раз сироп не зливати, а поставити на повільний вогонь, варити близько 40 хв. до готовності, знімаючи піну. Розкласти гарячим по банках, закатати.

Зберігати в темному прохолодному місці.

 «Погляд часу» №28- 09.07.2020

Читайте також: Варення з груш і слив

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *