Вишневий пиріг зі штрейзелем
Дуже ніжний вишневий пиріг з солодкою посипкою.

Склад:
Для тіста:
- цукор – 150 г,
- вершкове масло – 200 г,
- яйця – 4 шт,
- борошно – 200 г,
- щіпка солі,
- щіпка ваніліну,
- розпушувач – 1 ч. л.
Для штрейзеля:
- борошно – 150 г,
- вершкове масло – 100 г.
- цукор – 50 г,
- ванільний цукор – 1 ч. л.,
Для начинки:
- вишня без кісточки – 600 г,
- борошно – 50 г,
- кукурудзяний крохмаль – 30 г.
Приготування:
Готуємо тісто:
Цукор збиваємо з м’яким вершковим маслом до пишності.
По одному додаємо яйця, кожен раз збиваючи.
Додаємо борошно, розпушувач, сіль, ванілін, вимішуємо.
Готуємо начинку:
Вишню звільняємо від кісточок, зливаємо зайвий сік і обкачуємо в суміші борошна і крохмалю (щоб вишня не пустила сік).
Готуємо штрейзель:
Для цього холодне масло, борошно і цукор розтираємо в крихту. Краще робити це в блендері.
Готуємо пиріг:
Тісто викладаємо на застелене пергаментом деко.
Зверху викладаємо вишні.
Посипаємо зверху пиріг штрейзелем.
Випікаємо в розігрітій духовці 45 хвилин при температурі 180 ºС.
Читайте також: Вишневий пиріг
«Погляд часу» №25-18.06.2020