Вишневий пиріг зі штрейзелем

Дуже ніжний вишневий пиріг з солодкою посипкою.

Вишневий пиріг зі штрейзелем

Склад:

Для тіста:

  • цукор – 150 г,
  • вершкове масло – 200 г,
  • яйця – 4 шт,
  • борошно – 200 г,
  • щіпка солі,
  • щіпка ваніліну,
  • розпушувач – 1 ч. л.

Для штрейзеля:

  • борошно – 150 г,
  • вершкове масло – 100 г.
  • цукор – 50 г,
  • ванільний цукор – 1 ч. л.,

Для начинки:

  • вишня без кісточки – 600 г,
  • борошно – 50 г,
  • кукурудзяний крохмаль – 30 г.

Приготування:

Готуємо тісто:

Цукор збиваємо з м’яким вершковим маслом до пишності.

По одному додаємо яйця, кожен раз збиваючи.

Додаємо борошно, розпушувач, сіль, ванілін, вимішуємо.

Готуємо начинку:

Вишню звільняємо від кісточок, зливаємо зайвий сік і обкачуємо в суміші борошна і крохмалю (щоб вишня не пустила сік).

Готуємо штрейзель:

Для цього холодне масло, борошно і цукор розтираємо в крихту. Краще робити це в блендері.

Готуємо пиріг:

Тісто викладаємо на застелене пергаментом деко.

Зверху викладаємо вишні.

Посипаємо зверху пиріг штрейзелем.

Випікаємо в розігрітій духовці 45 хвилин при температурі 180 ºС.

Читайте також: Вишневий пиріг

«Погляд часу» №25-18.06.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *