Вишневий рулет із шоколадом
Неймовірно ніжний вишневий рулет із шоколадом, що просто тане в роті, в якому ідеально поєднується легка кислинка вишні зі смаком чорного шоколаду.

Склад:
- Яйця – 5 шт.,
- цукор – 80 г,
- сіль – щіп.,
- олія – 30 мл,
- борошно – 100 г,
- розпушувач – 5 г,
- вишня – 1 кг,
- чорний шоколад – 120-130 г,
- горіхи – 50 г.
Приготування
Застеліть деко пекарським папером і викладіть вишні. Поступово розподіліть їх по дну. Зверху натріть на дрібній тертці 20-30 г шоколаду.
Відокремте білки від жовтків. Збийте білки зі щіпкою солі. Коли маса почне біліти, поступово введіть цукор. Продовжуйте збивати до одержання стійких піків. Не припиняючи збивати, по одному додайте жовтки. Влийте олію і змішайте. Просійте в миску з яєчною масою борошно разом із розпушувачем і перемішайте до однорідності.
Вилийте тісто на вишні та розрівняйте його. Випікайте бісквіт 30 хв. при температурі 180 °С. Переверніть пласт, видаліть пергамент і скрутіть бісквіт у рулет, доки він гарячий. Загорніть в аркуш пергаменту і відкладіть убік.
Дрібно порубайте горіхи ножем, а 100 г шоколаду розтопіть на водяній бані. Змішайте підготовлені інгредієнти та нанесіть шоколадно-горіхову глазур на рулет. Залишіть рулет на годину, щоб глазур трохи застигла.
«Уют» №28-07.07.2022