Халва з гарбуза

Халва з гарбуза
Халва з гарбуза
  • 400 г м’якоті гарбуза,
  • по 100 г манки і горіхів,
  • 100 мл молока,
  • 1 ст. л. вершкового масла,
  • 2 жовтки,
  • 3 ст. л. меду,
  • 1 ч. л. солі,
  • 1 ст. л. апельсинової цедри,
  • 20 г родзинок,
  • цукрова пудра

Гарбуз натерти на дрібній тертушці. Додати сіль, жовтки та манну крупу. Влити молоко і ретельно перемішати. У сковороді розігріти вершкове масло, перекласти гарбузову масу, тушкувати близько 15-20 хв. до випаровування рідини. Зняти з вогню, додати родзинки, подрібнені горіхи, цедру, перемішати. Додати мед, перемішати. Викласти масу в форму, застелену харчовою плівкою. Накрити плівкою та поставити у холодильник на ніч. Нарізати халву на невеличкі шматочки, притрусити цукровою пудрою, прикрасити листочками м’яти.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *