«Хлібне» добриво підсолодить смородину

Хлібне добриво
«Хлібне» добриво підсолодить смородину

Пропонуємо вашій увазі секрет, за допомогою якого можна підняти уміст цукру в ягодах червоної, чорної та білої смородини будь-якого сорту, а заодно і збільшити врожайність.

За смаком біла і рожева смородини – найсолодші, далі йде чорна, ну а ягоди червоної смородини традиційно мають кислий смак. До речі, кислота ця особлива і має бактерицидні властивості. Тому у соку червоної смородини можна консервувати будь-які ягоди та фрукти без цукру.

Смак смородини залежить від сорту, але це завжди ягоди з тим або іншим ступенем кислоти. Але є спосіб, що допомагає зробити ягоди більш солодкими.

Це – підгодівля крохмалем. Причому звичайний порошковий крохмаль із магазину тут не підійде – дана форма практично незасвоювана для смородини. З успіхом можна використовувати картопляні лушпайки, але це не кращий варіант, оскільки навіть тонкі лушпайки можуть прорости, але не піти на користь смородині. Потім доведеться виполювати картоплю з-під ягідних кущів.

Тому найкращим варіантом є спеціальне «хлібне» добриво. Готується воно у звичайній бочці для поливу, процес приготування йде сам, без нашої участі – потрібно лише налити у бочку деяку кількість води і протягом якогось періоду складати туди зелень кропиви, яглиці та шматочки черствого хліба.

Переважати повинен хліб, пропорція приблизно така: 70 % хліба і 30 % зеленої маси. Туди ж можна складати і ті ж самі картопляні лушпайки. Щоб прискорити процес і не було запаху, обв’яжіть бочку клейонкою, на зразок «кришки». Приблизно через три тижні буде готове чудове добриво, яким можна користуватися. Якщо необхідно – можна виготовити ще порцію.

При такому добриві ягоди вийдуть більші, ніж зазвичай, і набагато солодші, навіть у червоній смородині, не кажучи вже про чорну. Досить удобрити ним ягідні кущі 2-3 рази. Перший раз – коли зав’язі вже великі, вдруге – коли ягоди починають достигати, і втретє – незадовго до збирання.

До речі, «хлібне добриво» підходить не тільки для смородини, а й для підгодівлі овочів – воно підвищує урожайність. А також для осінньої «заправки» ґрунту – у цьому випадку просто залийте уміст бочок рівномірно по всіх грядках.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *