Хлібниця має дихати

Хлібниця
Хлібниця має дихати

Щоб хліб не пліснявів і не пересихав, його варто зберігати в хлібниці, що здатна регулювати вологість.

Давайте відкинемо відразу ідею зберігання хліба в целофані чи паперовому пакеті, адже цей продукт потрібно зберігати виключно в хлібниці. Здавалося б, що ж складного у виборі такого кухонного аксесуара? Та, виявляється, труднощі вибору таки є, бо в деяких хлібницях продукт пліснявіє або пересихає, в інших набуває сторонніх запахів… А все тому, що, обираючи за зовнішнім виглядом, ми часто не задумуємося про матеріал, з якого виготовлена хлібниця.

Дерево чи пластик?

По-перше, купуючи хлібницю, варто знати, що хліб містить в собі певну кількість води, що випаровується. Якщо випаровується швидко – він пересихає і черствіє. Якщо не випаровується взагалі – пліснявіє. Тому потрібно обирати хлібницю з таких матеріалів, щоб могли цю вологість регулювати.

Експерти вважають, що хлібниця з дерева якраз є універсальною і кращою для зберігання хліба: вона паропроникна, тож волога, яку випаровує хліб, всередині не застоюється. Однак не плутайте дерево з бамбуком. Бо бамбук – це пресована трава, котра з високою вірогідністю просочена клеєм з фенолами. А от деревина чудово поглинає зайву вологу, а якщо хліб починає пересихати – віддає її продукту. Тому цим і пояснюється можливість тривалого зберігання хліба в дерев’яній хлібниці.

Однак дерев’яна хлібниця не повинна бути лакованою чи фарбованою.

Не кращою покупкою стане хлібниця з пластику. Вона не пропускає вологу назовні, тому хліб у ній швидко пліснявіє. До того ж пластик не назвеш екологічним матеріалом.

А от скляні вироби та вироби з нержавіючої сталі – і гігієнічні, і гарні на вигляд. Але основна проблема цих матеріалів, знову ж таки, – паронепроникність. Тож щоб хліб не пліснявів, у таких хлібницях обов’язково мають бути вентиляційні отвори.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.