Хочете схуднути – їжте повільніше

похудет

Про те, що не варто поспішати під час прийому їжі, постійно кажуть дієтологи з різних країн.

Погано пережована їжа створює дисбаланс у мікрофлорі кишківника. Великі шматки, які потрапили у кишківник недостатньо подрібненими, змоченими слиною і шлунковим соком, ферментам підшлункової залози розщепити набагато важче. У такому «недопрацьованому» стані їжа потрапляє у товсту кишку, де сприяє розмноженню «поганих» бактерій.

Крім проблем із кишківником, звичка їсти швидко ще призводить до того, що почуття насичення формується довго і людина встигає з’їсти зайву їжу. Таким чином, ті люди, які швидко їдять, мають більше шансів набрати зайву вагу. Приймаючи їжу повільно і ретельно її пережовуючи, людина може контролювати своє почуття голоду, ніж знижує можливість з’їсти зайве. Також важливо не відволікатися під час їжі, тому дієтологи радять при прийомі їжі не дивитися телевізор, гортати журнал або «висіти» на телефоні.

Приймаючи їжу повільно, ви встигаєте усе ретельно прожувати і тим самим стимулювати травлення. Що, у свою чергу, призводить до збільшення швидкості спалювання калорій організмом. Дієтологи нагадують, що фастфуд, борошняне, солодощі і т. д., як би повільно ви їх ні жували, схуднути не допоможуть. Крім самого неквапливого вечера, обіду чи сніданку, пережовувати їжу у середньому рекомендується 15-20 разів.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest