Холодний борщ

«УЮТ» №23-2019
Настали спекотні дні: смачний холодний борщ освіжить і подарує яскраві моменти в будь-яку спеку.
- Зварені буряки – 3 шт.,
- огірки – 300 г,
- зварені круто яйця – 4 шт.,
- пучок кропу,
- пучок зеленої цибулі,
- кефір – 1 л,
- газована вода – 1 л,
- лимонний сік – 40 мл,
- гірчиця – 2 ст. л.,
- цукор – 1 ст. л.,
- сіль,
- перець.
Буряк очистіть від шкірки й натріть на крупній тертці у каструлю. Огірки і яйця теж натріть на крупній тертці. Зелень дрібно порубайте ножем, перекладіть у каструлю. Додайте туди ж кефір, добре перемішайте.
У кінці влийте холодну газовану воду, розмішайте. Густоту борщу регулюйте самі, розбавляючи його водою за смаком.
Також посоліть, поперчіть за смаком, усипте цукор, додайте готову гірчицю й лимонний сік. Добре перемішайте і спробуйте на смак.
Смачний холодний борщ відправте на одну годину в холодильник, щоб він постояв і настоявся.