Хризантема у горщику

Хризантема у горщику
Хризантема у горщику

Ми часто бачимо розкішні горщики хризантем на прилавках магазинів, але у домашніх умовах вони швидко гинуть. Коли вибирали рослинку у магазині вона була вкутана плівкою, можливо призначеною для збереження мікроклімату, чи щоб уникнути пошкоджень або для захисту від перепадів температури. Та відразу після того, як ми принесли квітку додому, плівку було знято. Рослина згодом загинула. Хто виннен: продавці чи покупці і як потрібно було вибирати квітку?

Світлана Петрівна Рощенко, м. Канів

При виборі хризантеми у магазині потрібно уважно оглянути рослини. Зупиніться на тій, яка має велику кількість суцвіть, що не розкрилися, але кінчики пелюсток уже повинні виднітися. Така рослина буде цвісти шість чи навіть дев’ять тижнів.

Щоб хризантема довго радувала око своїми пухнастими квітками, її треба виставити на найсвітліше, але захищене від прямих сонячних променів місце. При нестачі світла вона скине більшу частину бутонів, причому тих, які ще не розкрилися.

Оптимальна температура – не вище +16-17 °С, при вищій (+20) цвітіння триватиме лічені дні, а суцвіття буде в’янути, часом навіть не розкрившись.

Хризантеми з бутонами та квітучі поливати потрібно дуже рясно, 2-3 рази на тиждень.

Ну і наостанок знайте, що хризантему не викидають після цвітіння. Коріння у неї живе, і її можна пересадити у відкритий ґрунт.

Щоб зберегти його, необхідно обрізати усю надземну частину відразу після цвітіння та помістити на поличку на дверцятах холодильника. Навесні можна пересадити у новий субстрат або у відкритий ґрунт. Коли кущик почне відростати, слід прищипнути пагони. Після цього хризантему бажано підживити комплексними мінеральними добривами із переважанням азоту.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.