Яблучна гірчиця
Солодку, але в той же час «сильну» яблучну гірчицю застосовують так само, як звичайну. Вона чудово поєднується з м’ясом, птицею, овочами, надаючи неповторний смак будь-якій страві. А яка смакота виходить, якщо намастити її на свіжий запашний хліб… За вуха не відтягнеш. Приготуйте і спробуйте самі!
Склад:
- Яблука – 3 шт.,
- гірчичний порошок – 3 ст. л.,
- винний оцет – 5 ст. л.,
- цукор – 2 ст. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- гвоздика – 4 шт.,
- перець духмяний – 4 шт.
Приготування
Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину. Викладіть їх у каструлю, залийте водою і тушкуйте до м’якості. Готові яблука перекладіть у блендер.
В окремій ємності з’єднайте оцет, цукор, сіль і прянощі. Поставте на вогонь. Постійно помішуючи, варіть до повного розчинення солі та цукру і прокип’ятіть суміш 2 хв.
Охолодіть і зцідіть у блендер до тушкованих яблук. Додайте гірчичний порошок і збийте всі інгредієнти в блендері до однорідності.
Перекладіть масу в баночку, накрийте кришкою. Залиште при кімнатній температурі на добу, потім відправте у холодильник.
«Уют» №42-14.10.2021