«Яблучна хатинка»

Яблучна хатинка
«Яблучна хатинка»

Цей десерт – оригінальний варіант улюбленої й дуже простої в приготуванні «Монастирської хати».

Вершкове масло – 250 г, сметана – 900 г, борошно – 450 г, розпушувач – 1,5 ч. л., сіль, вода – 100 мл, яблука – 1,5 кг, цукор – 350 г, лимонна цедра – 1,5 ч. л., манна крупа – 2-3 ст. л., ванільний цукор – 10 г, волоські горіхи.

Очистіть яблука. Наріжте фрукти невеликими шматочками, пересипте в каструлю. Додайте 100 мл води, 3 ст. л. цукру. Проваріть, поки яблука не стануть м’якими. Додайте манну крупу, щоб маса стала густою. Проваріть хвилину. Додайте лимонну цедру. Відставте остигати.

Змішайте борошно з сіллю, вершковим маслом, розпушувачем. Розітріть усе в крихту. Додайте 200 г сметани. Змішайте. Зберіть тісто в грудку і залиште в холодильнику на 1 год.

Розділіть тісто на 15 однакових частин. Розкачайте кожний шматочок у пласт 40 х 10 см. Розподіліть начинку вздовж краю пласта, скрутіть трубочкою, а краї защипніть.

Застеліть деко пекарським папером, викладіть зверху трубочки, відправте в розігріту до 180 °С духовку. Випікайте, поки не підрум’яняться.

Збийте 700 г сметани, 250 г цукру й ванільний цукор.

Викладіть на плоску тарілку п’ять трубочок, змастіть кремом, потім 4 трубочки й крем, 3 трубочки й крем, 1 трубочку й крем. Змастіть кремом увесь торт іще раз. Поставте в холодильник мінімум на 4 год. Прикрасьте горіхами, тертим шоколадом, какао або цукатами.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *