Яблучне масло

Домашнє масло з яблук без цукру на хрусткому житньому тості або млинці – це десерт вашої мрії! З такими ласощами навіть нудна вівсянка перетвориться в шикарний сніданок! А ще його можна упакувати в красиві баночки й дарувати друзям на свята.
- Яблука – 8 шт.,
- лимон для цедри – 1 шт.,
- кориця – 1 ч. л.,
- арахісова паста – 1 ст. л.,
- мускатний горіх – 0,25 ч. л.,
- імбир – 0,5 ч. л.,
- гвоздика – 3 шт.,
- вода – 1 скл.
Яблука наріжте шматочками. Складіть фрукти в каструлю й залийте 1 скл. води. Тушкуйте до м’якості яблук. Коли між м’якими шматочками яблук з’явиться рідина, киньте приправи, натерту цедру лимона й арахісову пасту (можна замінити звичайним вершковим маслом). Перемішайте ароматну яблучну масу й тушкуйте ще трохи до загустіння рідини. Потім збийте до стану однорідного пюре або перетріть через сито.
Перекладіть яблучне масло в банки, щільно закрийте кришкою і зберігайте в холодильнику кілька днів.