Яблучне суфле

Яблучне суфле – це чудовий яблучний десерт, який може прикрасити будь-яке чаювання. Воно готується досить швидко і не займе багато сил та коштів.

Яблучне суфле

Склад:

  • Яблука – 6-8 шт.,
  • цукор – 200 г,
  • лимон – 1 шт.,
  • вершкове масло – 60 г,
  • борошно – 100 г,
  • молоко – 0,5 л,
  • яйця – 4 шт.,
  • манна крупа – 30 г,
  • абрикосовий джем – 125 г,
  • родзинки – 30 г,
  • кориця – 1 ч. л.

Приготування

Яблука розрізати навпіл. Зварити в дуже малій кількості води з додаванням 30 г цукру і лимонного соку так, щоб вони стали досить м’якими, але не розварилися.

Розтопити масло в каструлі на слабкому вогні. Вмішати борошно, повільно влити молоко, безперервно помішуючи. Кип’ятити 1-2 хв., зняти з вогню і злегка охолодити. Додати 150 г цукру, лимонну цедру та яєчні жовтки. Білки туго збити, ввести в суміш.

Форму для суфле змастити маслом, посипати манкою. Покласти на дно шар соусу товщиною 1-2,5 см.

Яблука наповнити абрикосовим джемом, покласти по кілька родзинок і викласти на соус. Полити рештою соусу.

Запікати при 180 °С 30-40 хв. За 10 хв. до закінчення приготування змішати цукор, що залишився, з корицею і посипати суфле.

«Погляд часу» №39-22.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *