Яблучне суфле
Яблучне суфле – це чудовий яблучний десерт, який може прикрасити будь-яке чаювання. Воно готується досить швидко і не займе багато сил та коштів.

Склад:
- Яблука – 6-8 шт.,
- цукор – 200 г,
- лимон – 1 шт.,
- вершкове масло – 60 г,
- борошно – 100 г,
- молоко – 0,5 л,
- яйця – 4 шт.,
- манна крупа – 30 г,
- абрикосовий джем – 125 г,
- родзинки – 30 г,
- кориця – 1 ч. л.
Приготування
Яблука розрізати навпіл. Зварити в дуже малій кількості води з додаванням 30 г цукру і лимонного соку так, щоб вони стали досить м’якими, але не розварилися.
Розтопити масло в каструлі на слабкому вогні. Вмішати борошно, повільно влити молоко, безперервно помішуючи. Кип’ятити 1-2 хв., зняти з вогню і злегка охолодити. Додати 150 г цукру, лимонну цедру та яєчні жовтки. Білки туго збити, ввести в суміш.
Форму для суфле змастити маслом, посипати манкою. Покласти на дно шар соусу товщиною 1-2,5 см.
Яблука наповнити абрикосовим джемом, покласти по кілька родзинок і викласти на соус. Полити рештою соусу.
Запікати при 180 °С 30-40 хв. За 10 хв. до закінчення приготування змішати цукор, що залишився, з корицею і посипати суфле.
«Погляд часу» №39-22.09.2022