Яблучний чай з лимонним пирогом
«Погляд часу» №22-2019
Лимонний пиріг
- Борошно – 3 скл.,
- маргарин – 200 г,
- яйця – 2 шт.,
- сода – 1 ч. л. без гірки,
- цукор – 1 скл.,
- лимон – 1 шт.

Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з половиною цукру. У просіяне борошно додати порізаний м’який маргарин і розтерти до однорідності. Додати жовтки з цукром, перемішати. Соду погасити декількома краплями лимонного соку і збити з білками, ввести у першу суміш. Перемішати до однорідності. Тісто розділити на 2 рівні частини. Одну з них відправити у морозилку. Другу –рівномірно розподілити по основі форми для випікання, формуючи невисокий бортик. Лимон ретельно вимити, розрізати, видалити кісточки і пропустити через м’ясорубку. Додати 1/2 скл. цукру (можна більше), перемішати. Цю масу викласти у форму на тісто, зверху потерти на тертці заморожене тісто. Пиріг випікати 35 хв. при 190 °С.
Ольга П., Одеська обл.
Яблучний чай
- Вода – 4 скл.,
- яблука – 2 шт.,
- апельсин – 1 шт.,
- паличка кориці – 1 шт.,
- гвоздика – 1-2 шт.,
- чорний чай – за смаком.

Яблука очистити, порізати кубиками. Апельсин вимити, порізати невеликими шматочками. У воду додати спеції, довести до кипіння. Додати фрукти і варити ще 5 хв. Всипати чай, варити 20 хв., поки фрукти не стануть м’якими. Подавати гарячим.
Інна В., Запорізька обл.