Яблучний чай з лимонним пирогом

Яблучний чай з лимонним пирогом

«Погляд часу» №22-2019

Лимонний пиріг

  • Борошно – 3 скл.,
  • маргарин – 200 г,
  • яйця – 2 шт.,
  • сода – 1 ч. л. без гірки,
  • цукор – 1 скл.,
  • лимон – 1 шт.
Лимонний пиріг
Лимонний пиріг

Яйця розділити на жовтки і білки. Жовтки збити з половиною цукру. У просіяне борошно додати порізаний м’який маргарин і розтерти до однорідності. Додати жовтки з цукром, перемішати. Соду погасити декількома краплями лимонного соку і збити з білками, ввести у першу суміш. Перемішати до однорідності. Тісто розділити на 2 рівні частини. Одну з них відправити у морозилку. Другу –рівномірно розподілити по основі форми для випікання, формуючи невисокий бортик. Лимон ретельно вимити, розрізати, видалити кісточки і пропустити через м’ясорубку. Додати 1/2 скл. цукру (можна більше), перемішати. Цю масу викласти у форму на тісто, зверху потерти на тертці заморожене тісто. Пиріг випікати 35 хв. при 190 °С.

Ольга П., Одеська обл.

Яблучний чай

  • Вода – 4 скл.,
  • яблука – 2 шт.,
  • апельсин – 1 шт.,
  • паличка кориці – 1 шт.,
  • гвоздика – 1-2 шт.,
  • чорний чай – за смаком.
Яблучний чай
Яблучний чай

Яблука очистити, порізати кубиками. Апельсин вимити, порізати невеликими шматочками. У воду додати спеції, довести до кипіння. Додати фрукти і варити ще 5 хв. Всипати чай, варити 20 хв., поки фрукти не стануть м’якими. Подавати гарячим.

Інна В., Запорізька обл.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *