Яблучний сидр

Яблучний сидр
Яблучний сидр

Сидр – це слабоалкогольний, злегка газований яблучний сік. Яблука для нього краще брати пізні, зимові, багаті дубильними речовинами, обов’язково зрілі та декілька сортів.

Плоди не треба мити, а тільки ретельно протерти сухою ганчірочкою, потримати три доби у сухому темному місці, а потім видалити листя і хвостики.

Далі яблука, не очищаючи, разом зі шкіркою і насінням, слід подрібнити за допомогою м’ясорубки чи блендера. Вимиті й ошпарені окропом банки треба просушити і наповнити яблучним пюре на дві третини обсягу. Потім додати цукор (150 г на 1 кг фруктів).

Шийки банок після цього замотуються бавовняною тканиною чи у кілька шарів марлею і залишаються бродити на чотири дні у теплі. Раз на добу масу треба перемішувати. До кінця четвертого дня повинні з’явитися запах дріжджів, багато піни і шипіння.

Потім масу процідити через марлю, сік злити в окрему суху банку, зверху надягти гідрозатвор або медичну рукавичку. Витримати банку 45-70 днів у темряві. Як тільки рідина стане світлішою, а на дні з’явиться осад – сидр майже готовий.

Його треба процідити, перелити у пляшки, щільно закрити і залишити місяців на три у темному місці; із температурою 10-12 °С для дозрівання. Бажано заповнювати пляшки доверху, оскільки кисень може перетворити сидр в оцет.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

1 коментар до “Яблучний сидр

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *