Яблучний пиріг із заварним кремом
Пироги бувають із начинками, а торти із кремом. Яблука та заварний крем у цьому торті-пирозі роблять його неймовірно соковитим та вершковим. Він набагато смачніше шарлотки та його легко приготує будь-хто. Цей торт-пиріг сподобається навіть тим, хто не любить випічку з яблуками.

Склад:
- яйце,
- 50 г цукру,
- 15 г кукурудзяного крохмалю,
- 250 мл молока,
- ванілін.
Для тіста:
- 2 яйця,
- 100 г цукру,
- 100 мл молока,
- 200 г борошна,
- 10 г розпушувача,
- ванілін,
- 2 яблука,
- цукрова пудра (за бажанням)
Приготування
Готуємо крем
У каструлю з товстим дном розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль, ванілін. Добре перемішуємо. Додаємо молоко, перемішуємо та варимо на помірному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Після появи перших бульбашок, варимо 30 сек. і прибираємо з плити.
Поки крем остигає, яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік та перемішуємо.
Готуємо тісто
У чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін. Збиваємо міксером, додаємо молоко і знову збиваємо. Борошно перемішуємо з розпушувачем та додаємо в тісто. Добре перемішуємо. Додаємо в тісто яблука.
Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом. Заварний крем викладаємо на пиріг.
Випікаємо при 180 °С 30-40 хв.
Прикрашаємо цукровою пудрою. Смачного!
«Уют» №38-15.09.2022