Яблучний пиріг із заварним кремом

Пироги бувають із начинками, а торти із кремом. Яблука та заварний крем у цьому торті-пирозі роблять його неймовірно соковитим та вершковим. Він набагато смачніше шарлотки та його легко приготує будь-хто. Цей торт-пиріг сподобається навіть тим, хто не любить випічку з яблуками.

Яблучний пиріг із заварним кремом

Склад:

  • яйце,
  • 50 г цукру,
  • 15 г кукурудзяного крохмалю,
  • 250 мл молока,
  • ванілін.

Для тіста:

  • 2 яйця,
  • 100 г цукру,
  • 100 мл молока,
  • 200 г борошна,
  • 10 г розпушувача,
  • ванілін,
  • 2 яблука,
  • цукрова пудра (за бажанням)

Приготування

Готуємо крем

У каструлю з товстим дном розбиваємо яйце, додаємо цукор, крохмаль, ванілін. Добре перемішуємо. Додаємо молоко, перемішуємо та варимо на помірному вогні, постійно помішуючи до загустіння. Після появи перших бульбашок, варимо 30 сек. і прибираємо з плити.

Поки крем остигає, яблука очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками. Додаємо до яблук лимонний сік та перемішуємо.

Готуємо тісто

У чашу розбиваємо яйця, додаємо цукор, ванілін. Збиваємо міксером, додаємо молоко і знову збиваємо. Борошно перемішуємо з розпушувачем та додаємо в тісто. Добре перемішуємо. Додаємо в тісто яблука.

Виливаємо тісто у форму, застелену пергаментом. Заварний крем викладаємо на пиріг.

Випікаємо при 180 °С 30-40 хв.

Прикрашаємо цукровою пудрою. Смачного!

«Уют» №38-15.09.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *