Яблучний пиріг на сковороді

М’який, соковитий і високий. Не пригoрає і відмінно пропікається. Смакота і без духовки.

Яблучний пиріг на сковороді

Склад:

  • 2 яблука кислих сортів,
  • 4 яйця,
  • 1 скл. цукру,
  • 1 скл. борошна,
  • дрібка солі,
  • 0,5 ч. л. соди,
  • 1 ст. л. соку лимона.

Приготування

Яблука нарізати пластинками і скропити соком лимона.

Яйця розділити на білки та жовтки. Білки збити вінчиком із дрібкою солі на легку повітряну піну. Поступово всипати 0,5 скл. цукру, збити на стійку білу піну.

Окремо збити жовтки з цукром (до розчинення крупинок). З’єднати жовтки й білки, трохи збити. Поступово всипати борошно.

Наприкінці додати соду і добре перемішати тісто.

Змішати тісто з яблуками.

Готувати потрібно одразу ж! Тому дно та стінки сковороди заздалегідь злегка змастити олією.

Викласти тісто, розрівняти. Поставити сковороду на найменший вогонь і щільно накрийте прозорою кришкою.

Як тільки поверхня тіста схопиться, переверніть його на іншу сторону за допомогою тарілки. Спочатку накрийте сковороду тарілкою, переверніть сковороду догори дном. Пиріг виявиться на тарілці, а потім лопаткою акуратно струсіть його назад на сковороду.

Знову накрийте сковорідку кришкою і печіть пиріг ще хвилин десять.

Готовність перевірити сірником, якщо він сухий – пиріг готовий.

Накрити сковороду великою плоскою тарілкою, перевернути і витягти пиріг. За бажанням, коли охолоне, притрусити цукровою пудрою.

Подібну бісквітну випічку можна зробити з будь-якими фруктами чи ягодами. Особливо добре це солодке тісто поєднується з кислуватою начинкою – приміром, зі сливами.

Ну дуже смачно виходить!

«Погляд часу» №40-01.10.2020

Читайте також: Цибулевий пиріг на сковороді

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *