Яблучний пиріг у карамелі

Це дуже смачна випічка з яблуками. Соковита начинка просочує  пісочні коржі, а карамель надає пирогу солодкого смаку.

Яблучний пиріг у карамелі

Склад:

  • Борошно – 300 г,
  • вершкове масло – 210 г,
  • вода – 3 ст. л.,
  • лимонний сік – 1,5 ст. л.,
  • яєчний жовток – 2 шт.,
  • розпушувач для тіста – 0,5 ч. л.,
  • цукор – 300-330 г,
  • яблука – 6-7 шт.,
  • вершки – 200 мл,
  • кориця – 1 ч. л.,
  • сіль – 0,5-1 ч. л.

Приготування

Відокремте жовтки від білків. Змішайте холодну воду з лимонним соком.

Натріть 150 г замерзлого масла в борошно, розітріть руками у крихту. Всипте розпушувач, 3 ст. л. цукру і 1/3 ч. л. солі. Перемішайте. Додайте жовтки і лимонну воду, замісіть еластичне і злегка липке тісто, загорніть у плівку і перемістіть у морозильну камеру на 30 хв.

Очистіть яблука від шкірки і насіння, поріжте кубиками. Розігрійте сковороду з 30 г вершкового масла, додайте 2-3 ст. л. цукру і корицю. Викладіть яблука, перемішайте і накрийте кришкою. Тушкуйте до м’якості яблук 3-4 хв. Потім приберіть кришку і готуйте фрукти до випаровування рідини. Дайте охолонути.

Розділіть тісто на дві частини, одна з яких повинна становити 2/3 маси.

Розкатайте більший шматок у коло і викладіть у форму. Сформуйте бортики. Викладіть начинку і накрийте її зверху другим листом тіста. Залиште по краях бортики висотою 1 см. Випікайте пиріг 45 хв. при температурі 180 °С.

За 10 хв. до готовності пирога почніть робити карамель. Всипте 200 г цукру в сотейник і розтопіть. Коли цукор почне плавитися, почніть його помішувати, щоб не підгорів.

Розтоплений цукор

Нагрійте вершки, але не доводьте до кипіння. Зніміть із вогню і влийте розтоплений цукор. Додайте 30 г вершкового масла і сіль (за бажанням). Добре перемішайте.

Готовий пиріг відразу ж потрібно полити гарячою карамеллю. Дайте випічці повністю охолонути, щоб верхній шар схопився.

«УЮТ» №48-26.11.2020

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *