Яблучний рулет
Яблучний рулет відмінно підійде для зустрічі гостей і стане прекрасним десертом до чаю в колі рідних. Смачний і низькокалорійний рулет оцінять як любителі солодощів, так і ті, хто стежить за фігурою.
Склад:
- Борошно – 300 г,
- олія – 40 мл,
- цукор – 2 ч. л.,
- розпушувач – 1 ч. л.,
- вода – 200 мл,
- сіль – 1 щіпка,
- яблука – 4 шт.,
- цукрова пудра – 100 г,
- волоські горіхи – 100 г,
- кориця – 1 ч. л.
Приготування
Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і цукром. Влити теплу воду, перемішати і замісити тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
Розкатати його в пласт товщиною 2 мм і розрізати уздовж на 2 частини. Змастити одну частину олією (10 мл) і акуратно покласти на неї другу.
Скачати в рулет, обгорнути пергаментним папером і відправити в морозильну камеру на 30 хв.
Горіхи підсушити на сковороді і подрібнити.
Яблука очистити і потерти на тертці.
У маленькій каструльці розігріти 30 мл олії, додати корицю (можна додати й інші спеції – мускатний горіх, імбир, гвоздику) і швидко перемішати.
Покласти яблука і цукрову пудру, перемішати і тушкувати 5 хв.
Вимкнути вогонь, додати горіхи, перемішати і дати начинці охолонути.
Охолоджене тісто розкатати максимально тонко. Рівномірно розподілити начинку, залишаючи один кінець вільним.
Скрутити в рулет і перекласти на змащене олією деко. Духовку розігріти до 180-200 °С, відправити в неї рулет на 20-30 хв., щоб зарум’янився.
«Погляд часу» №39-24.09.2020
Читайте також: Здобний рулет із маковою та горіховою начинкою