Яблучний рулет

Яблучний рулет відмінно підійде для зустрічі гостей і стане прекрасним десертом до чаю в колі рідних. Смачний і низькокалорійний рулет оцінять як любителі солодощів, так і ті, хто стежить за фігурою.

Яблучний рулет

Склад:

  • Борошно – 300 г,
  • олія – 40 мл,
  • цукор – 2 ч. л.,
  • розпушувач – 1 ч. л.,
  • вода – 200 мл,
  • сіль – 1 щіпка,
  • яблука – 4 шт.,
  • цукрова пудра – 100 г,
  • волоські горіхи – 100 г,
  • кориця – 1 ч. л.

Приготування

Борошно змішати з сіллю, розпушувачем і цукром. Влити теплу воду, перемішати і замісити тісто, поки воно не перестане липнути до рук.

Розкатати його в пласт товщиною 2 мм і розрізати уздовж на 2 частини. Змастити одну частину олією (10 мл) і акуратно покласти на неї другу.

Скачати в рулет, обгорнути пергаментним папером і відправити в морозильну камеру на 30 хв.

Горіхи підсушити на сковороді і подрібнити.

Яблука очистити і потерти на тертці.

У маленькій каструльці розігріти 30 мл олії, додати корицю (можна додати й інші спеції – мускатний горіх, імбир, гвоздику) і швидко перемішати.

Покласти яблука і цукрову пудру, перемішати і тушкувати 5 хв.

Вимкнути вогонь, додати горіхи, перемішати і дати начинці охолонути.

Охолоджене тісто розкатати максимально тонко. Рівномірно розподілити начинку, залишаючи один кінець вільним.

Скрутити в рулет і перекласти на змащене олією деко. Духовку розігріти до 180-200 °С, відправити в неї рулет на 20-30 хв., щоб зарум’янився.

«Погляд часу» №39-24.09.2020

Читайте також: Здобний рулет із маковою та горіховою начинкою

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *