Яблучний тімбаль
Куштували колись тімбаль? Основна ознака сучасних тімбалів – циліндрична форма. Крім того, це можуть бути м’ясні, овочеві, макаронні або солодкі пироги.
Головна перевага цього десерту – повна відсутність тіста! Більш того, для приготування пирога можна взяти звичайні здобні булочки.

Склад:
- Здобна булочка – 4 шт.,
- яблука – 3 шт.,
- вершкове масло – 140 г,
- цукор – 160 г,
- лимон – 1 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- вершки – 100 мл.
Приготування
Очистіть і наріжте яблука тонкими часточками. Збризніть їх лимонним соком.
Булочки наріжте тонкими пластинками. Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Викладіть на дно частину яблук, присипте цукром. Потім сформуйте шар булочок і розподіліть по них шматочки вершкового масла. Повторюйте шари таким чином, щоб у кінці були булочки.
Збийте 2 яйця з 100 г цукру в пишну повітряну масу, додайте 1 ст. л. лимонного соку і вершки. Гарненько перемішайте й акуратно залийте пиріг у форму. Накрийте форму фольгою і випікайте 50-60 хв. при 190 °С. Після перших 20 хв. зніміть фольгу.
Накрийте форму блюдом і обережно переверніть.
«Уют» №14-01.04.2021