Яблучний тімбаль

Куштували колись тімбаль? Основна ознака сучасних тімбалів – циліндрична форма. Крім того, це можуть бути м’ясні, овочеві, макаронні або солодкі пироги.

Головна перевага цього десерту – повна відсутність тіста! Більш того, для приготування пирога можна взяти звичайні здобні булочки.

Яблучний тімбаль

Склад:

  • Здобна булочка – 4 шт.,
  • яблука – 3 шт.,
  • вершкове масло – 140 г,
  • цукор – 160 г,
  • лимон – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • вершки – 100 мл.

Приготування

Очистіть і наріжте яблука тонкими часточками. Збризніть їх лимонним соком.

Булочки наріжте тонкими пластинками. Змастіть форму для випікання вершковим маслом. Викладіть на дно частину яблук, присипте цукром. Потім сформуйте шар булочок і розподіліть по них шматочки вершкового масла. Повторюйте шари таким чином, щоб у кінці були булочки.

Збийте 2 яйця з 100 г цукру в пишну повітряну масу, додайте 1 ст. л. лимонного соку і вершки. Гарненько перемішайте й акуратно залийте пиріг у форму. Накрийте форму фольгою і випікайте 50-60 хв. при 190 °С. Після перших 20 хв. зніміть фольгу.

Накрийте форму блюдом і обережно переверніть.

«Уют» №14-01.04.2021  

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *