Яблука в желе на зиму
Яблука в желе на зиму не можна назвати звичайним варенням – це повноцінний фруктовий десерт.

Склад:
- Яблука – 2 кг,
- цукор – 1 кг,
- лимонна кислота – 0,75 ч. л.,
- пектин – 20 г,
- кориця – 1 ч. л.
Приготування
Помийте яблука, розріжте їх на часточки і видаліть серцевину. Всипте до них 900 г цукру. Залиште їх на 2 год. для виділення соку.
Змішайте 100 г цукру з пектином. Додайте лимонну кислоту, перемішайте. Всипте отриману суміш до фруктів.
Варіть яблука на повільному вогні, піднімаючи ложкою з дна. Коли цукор повністю розчиниться, всипте корицю. Після закипання, перемішайте яблука та варіть 3 хв. Вимкніть вогонь.
Розкладіть фрукти по стерилізованих банках. Потім влийте сироп, щоб не залишилося пустот.
Закрийте ємності кришками. Переверніть банки вгору дном. Через 5 хв. поверніть їх у вихідне положення та залиште при кімнатній температурі до повного охолодження.
Спочатку консистенція вам може здатися надто рідкою, не варто цього лякатися. Адже згодом вона стане набагато густішою. Коли ви відкриєте баночку, здивуйтеся тому, як добре застигло желе. А цілі часточки яблук, що мають смак запечених, захоплять вас своєю соковитістю та м’якістю.
«Уют» №34-18.08.2022