Як готують вареники господині різних країн

Як готують вареники господині різних країн
Як готують вареники господині різних країн

Вареники є однією з найпопулярніших страв. Причому їх під різними назвами можна зустріти в усьому світі. Пропонуємо відкласти на час свій улюблений рецепт вареників і приготувати частування за рецептом господинь із різних країн світу.

Польські пієрогі 

  • Лавровий лист, перець горошком, вершкове масло і сметана для подачі.
  • Начинка: сіль,
  • картопля – 8-10 шт.,
  • цибулина – 1 шт.,
  • яйця – 2 шт.,
  • твердий сир – 150-200 г,
  • вершкове масло.
  • Для тіста: борошно – 2,5 скл.,
  • яйце – 1 шт.,
  • вода – 1 скл.,
  • олія – 1 ст. л.,
  • сіль.
Польські пієрогі 
Польські пієрогі

Тісто. У підсолене борошно ввести злегка збите з водою й олією яйце і замісити тісто.

Начинка. Відварити картоплю, зробити пюре. Дрібно нарізати і пасерувати цибулю. Сир нарізати невеликими шматочками. В охолоджене пюре додати злегка збиті яйця, пасеровану цибулю і нарізаний сир.

Тісто тонко розкатати і вирізати кружки діаметром 10 см. Викласти у середину кожного начинку, змастити краї водою і скріпити їх. Прим’яти краї виделкою. Відварити піерогі необхідно у великій каструлі, додавши у воду перець і лавровий лист. Подавати з вершковим маслом і сметаною.

Іспанський емпанадас

  • Фарш – 300 г,
  • перець болгарський – 100 г,
  • оливки – 50 г,
  • цибуля – 1 шт.,
  • борошно – 350 г,
  • олія – 100 г,
  • вода – 100 мл,
  • сіль і перець духмяний – за смаком.
Іспанський емпанадас
Іспанський емпанадас

Тісто. Олію та воду закип’ятити, додати 1 ч. л. солі та борошно. Тісто помістити у холодильник на 30 хв., загорнувши у харчову плівку. Розкатати тонко і вирізати кружки.

Начинка. Цибулину, запечений болгарський перець із невеликою кількістю олії подрібнити блендером. Змішати з фаршем. Додати сіль і перець за смаком. Викласти начинку з фаршу і нарізаних оливок на заготовлені кружки з тіста. Сформувати емпанадас за допомогою виделки, притискаючи по краю. Змастити яйцем. Випікати у духовці 15 хв. при температурі 180 °С.

Японський гедз

  • Борошно – 200 г,
  • окріп – 100 мл,
  • імбир – за смаком,
  • свинина – 200 г,
  • кунжутне насіння – 10 г,
  • часник – 2 зубчики,
  • соєвий соус – 4 ст. л.,
  • оцет – 2 ст. л.,
  • пекінська капуста – 80 г,
  • зелена цибуля – за смаком,
  • кунжутна олія – 1 ч. л.,
  • шніт-цибуля і цукор – за смаком.
Японський гедз
Японський гедз

Тісто. Борошно просіяти, додати сіль і ввести окріп. Розмішати тісто дерев’яною лопаткою і продовжити місити руками. Тісто має бути однорідної консистенції. Накрити рушником і залишити на п0,5 год.

Фарш. Свинину перекрутити через м’ясорубку, додати тертий імбир, сіль, перець, подрібнений часник і дрібно порізану цибулю. Пекінську капусту посолити і пом’яти руками. Віджати сік і додати віджату капусту до м’яса. Потім влити 2 ст. л. соєвого соусу і додати цукор. Фарш добре вимішати. Кунжутне насіння обсмажити і всипати приблизно 5 г у фарш. Усі інгредієнти як слід перемішати.

Соус. Соєвий соус з’єднати з оцтом і кунжутною олією. Перемішати і додати кунжутне насіння.

Тісто нарізати невеликими порціями, розкатати кожну порцію у круглий тонкий корж. На середину коржа викласти фарш і з’єднати краї.

У сковороді розігріти оливкову олію й обсмажити на ній гедз з одного боку до золотистого кольору. Після залити їх водою (вона повинна доходити до середини гедз), накрити кришкою і залишити на вогні, поки не випарується вода.

FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *