Як готують вареники господині різних країн

Вареники є однією з найпопулярніших страв. Причому їх під різними назвами можна зустріти в усьому світі. Пропонуємо відкласти на час свій улюблений рецепт вареників і приготувати частування за рецептом господинь із різних країн світу.
Польські пієрогі
- Лавровий лист, перець горошком, вершкове масло і сметана для подачі.
- Начинка: сіль,
- картопля – 8-10 шт.,
- цибулина – 1 шт.,
- яйця – 2 шт.,
- твердий сир – 150-200 г,
- вершкове масло.
Для тіста:
- борошно – 2,5 скл.,
- яйце – 1 шт.,
- вода – 1 скл.,
- олія – 1 ст. л.,
- сіль.

Тісто. У підсолене борошно ввести злегка збите з водою й олією яйце і замісити тісто.
Начинка. Відварити картоплю, зробити пюре. Дрібно нарізати і пасерувати цибулю. Сир нарізати невеликими шматочками. В охолоджене пюре додати злегка збиті яйця, пасеровану цибулю і нарізаний сир.
Тісто тонко розкатати і вирізати кружки діаметром 10 см. Викласти у середину кожного начинку, змастити краї водою і скріпити їх. Прим’яти краї виделкою. Відварити піерогі необхідно у великій каструлі, додавши у воду перець і лавровий лист. Подавати з вершковим маслом і сметаною.
Іспанський емпанадас
- Фарш – 300 г,
- перець болгарський – 100 г,
- оливки – 50 г,
- цибуля – 1 шт.,
- борошно – 350 г,
- олія – 100 г,
- вода – 100 мл,
- сіль і перець духмяний – за смаком.

Тісто. Олію та воду закип’ятити, додати 1 ч. л. солі та борошно. Тісто помістити у холодильник на 30 хв., загорнувши у харчову плівку. Розкатати тонко і вирізати кружки.
Начинка. Цибулину, запечений болгарський перець із невеликою кількістю олії подрібнити блендером. Змішати з фаршем. Додати сіль і перець за смаком. Викласти начинку з фаршу і нарізаних оливок на заготовлені кружки з тіста. Сформувати емпанадас за допомогою виделки, притискаючи по краю. Змастити яйцем. Випікати у духовці 15 хв. при температурі 180 °С.
Японський гедз
- Борошно – 200 г,
- окріп – 100 мл,
- імбир – за смаком,
- свинина – 200 г,
- кунжутне насіння – 10 г,
- часник – 2 зубчики,
- соєвий соус – 4 ст. л.,
- оцет – 2 ст. л.,
- пекінська капуста – 80 г,
- зелена цибуля – за смаком,
- кунжутна олія – 1 ч. л.,
- шніт-цибуля і цукор – за смаком.

Тісто. Борошно просіяти, додати сіль і ввести окріп. Розмішати тісто дерев’яною лопаткою і продовжити місити руками. Тісто має бути однорідної консистенції. Накрити рушником і залишити на п0,5 год.
Фарш. Свинину перекрутити через м’ясорубку, додати тертий імбир, сіль, перець, подрібнений часник і дрібно порізану цибулю. Пекінську капусту посолити і пом’яти руками. Віджати сік і додати віджату капусту до м’яса. Потім влити 2 ст. л. соєвого соусу і додати цукор. Фарш добре вимішати. Кунжутне насіння обсмажити і всипати приблизно 5 г у фарш. Усі інгредієнти як слід перемішати.
Соус. Соєвий соус з’єднати з оцтом і кунжутною олією. Перемішати і додати кунжутне насіння.
Тісто нарізати невеликими порціями, розкатати кожну порцію у круглий тонкий корж. На середину коржа викласти фарш і з’єднати краї.
У сковороді розігріти оливкову олію й обсмажити на ній гедз з одного боку до золотистого кольору. Після залити їх водою (вона повинна доходити до середини гедз), накрити кришкою і залишити на вогні, поки не випарується вода.