Як харчуватися під час застуди, щоб швидше відновитися
Не секрет, що під час хвороби апетит значно знижується. Але їсти все одно потрібно. Їжа повинна бути багата вітамінами і мікроелементами, а також легко засвоюваною.

Курячий суп і досі залишається найпопулярнішою стравою для хворих на грип. Адже в ньому містяться багато амінокислот, які відіграють важливу роль у побудові імунних клітин. До того ж, він легко засвоюється, дає сили і енергію, необхідну організму для боротьби з хворобою.
Так, учені довели, що сполуки (карнозин), які містяться в курячому супі допомагають імунній системі боротися з вірусами грипу і застуди на початковій стадії захворювання.
Цибуля і часник – це супер продукти. Вони є антибактеріальними й антивірусними. Мед.
Спеції та прянощі (імбир, кориця, коріандр), а також лікарські трави (відвар материнки, липи і м’яти) стимулюють потовиділення.
Продукти, багаті вітамінами, грають важливу роль у підтримці імунітету. А під час хвороби організм активно витрачає вітаміни. Сприяють швидкому одужанню вітаміни А, С, Е. Їх можна знайти у цитрусових, ківі, риб’ячому жирі, морській рибі, мигдалі, лісових горіхах.
Продукти, багаті на флавоноїди, підвищують активність імунної системи. Ці сполуки містяться в м’якій білій підшкірці цитрусових (грейпфрут, апельсин, лимон, лайм).
Продукти, від яких варто відмовитися: жирна їжа, ковбаси, консерви, смажені страви та солодощі.
До речі, до заборонених під час грипу продуктів відносяться алкоголь і кава. Вони зневоднюють організм, що тільки послаблює його в період хвороби.
«Погляд часу» №5-28.01.2021