Як харчуватися під час застуди, щоб швидше відновитися

Не секрет, що під час хвороби апетит значно знижується. Але їсти все одно потрібно. Їжа повинна бути багата вітамінами і мікроелементами, а також легко засвоюваною.

Курячий суп

Курячий суп і досі залишається найпопулярнішою стравою для хворих на грип. Адже в ньому містяться багато амінокислот, які відіграють важливу роль у побудові імунних клітин. До того ж, він легко засвоюється, дає сили і енергію, необхідну організму для боротьби з хворобою.

Так, учені довели, що сполуки (карнозин), які містяться в курячому супі допомагають імунній системі боротися з вірусами грипу і застуди на початковій стадії захворювання.

Цибуля і часник – це супер продукти. Вони є антибактеріальними й антивірусними. Мед.

Спеції та прянощі (імбир, кориця, коріандр), а також лікарські трави (відвар материнки, липи і м’яти) стимулюють потовиділення.

Продукти, багаті вітамінами, грають важливу роль у підтримці імунітету. А під час хвороби організм активно витрачає вітаміни. Сприяють швидкому одужанню вітаміни А, С, Е. Їх можна знайти у цитрусових, ківі, риб’ячому жирі, морській рибі, мигдалі, лісових горіхах.

Продукти, багаті на флавоноїди, підвищують активність імунної системи. Ці сполуки містяться в м’якій білій підшкірці цитрусових (грейпфрут, апельсин, лимон, лайм).

Продукти, від яких варто відмовитися: жирна їжа, ковбаси, консерви, смажені страви та солодощі.

До речі, до заборонених під час грипу продуктів відносяться алкоголь і кава. Вони зневоднюють організм, що тільки послаблює його в період хвороби.

«Погляд часу» №5-28.01.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *