Як легко очистити тертку
Кухонна тертка – прилад небезпечний. А якщо вона ще й нова, то один неправильний рух – і поранення гарантоване. До того ж вона ще й вибаглива у догляді. Особливо, коли потрібно натерти моцарелу чи щось липке.
Ох, і нелегко ж тертку почистити. А це необхідно робити дуже ретельно, адже залишки їжі можуть зіпсуватися та почнуть розмножуватися шкідливі бактерії. Пропонуємо декілька надзвичайно простих та дієвих рецептів, які допоможуть легко очистити кухонну тертку.
Спосіб № 1. Натріть половинку лимона. Зачекайте кілька хвилин та змийте дуже гарячою водою. Лимонна кислота знежирює метал та очищає усі отвори тертки.
Спосіб № 2. Якщо на тертці залишки продукту затверділи, можна половинку лимона вмокнути у сіль (краще підійде кам’яна) та почистити забруднення. Після цього тертку ополосніть у гарячій воді.
Спосіб № 3. Очистити вибагливий кухонний прилад можна і за допомогою зубної щітки та мильного розчину. Окрім того, що щітка зможе ефективно відчистити недоступні місця, це ще й безпечно для рук господинь.
Спосіб № 4. Очистити тертку можна і за допомогою половинки картоплини. Спосіб застосування її подібний до лимона.
Спосіб № 5. Якщо кухонний прилад не новий і на ньому почала з’являтися іржа, не поспішайте його викидати. Можна провести домашню реанімацію для тертки. Для цього потрібно у будь-яку ємність набрати два літри гарячої води, додати 2 ст. л. соди та скільки ж оцту. До розчину можна капнути декілька крапель будь-якого засобу для миття посуду. Тертку слід помістити у воду та тримати мінімум 2 год. Після процедури вимийте кухонний прилад під проточною водою.
Ще одна невеличка хитрість: якщо перед використанням тертки змастити її олією чи вершковим маслом, то шматочки їжі не будуть засихати на металі і навіть через годину легко відмиються.
«Погляд часу» №34-2019