Як нагострити лопату болгаркою

Як нагострити лопату болгаркою
Як нагострити лопату болгаркою

Нагострити лопату болгаркою досить легко і швидко, але при цьому дуже багато негативних моментів можна отримати під час її експлуатації.

Перш за все – перегрів металу. Він стає м’яким і легко тупиться, лезо доведеться часто підганяти, й інструмент швидко зношується. Категорично не можна так точити сапи, плоскорізи й інші інструменти, виготовлені з розжареної сталі.

Болгаркою дуже складно витримати необхідну товщину ріжучої кромки, яку потім все одно потрібно буде підганяти напилком, щоб заодно прибрати задирки.

Якщо ви все ж віддасте перевагу заточувати болгаркою, то слід встановити не відрізний, а шліфувальний диск. Працювати дуже швидко і з мінімальним натисканням так, щоб диск обертався у бік власника! У штик лопати заточують тільки лицьову (фронтальну) сторону леза, а в совкових – тильну. При цьому лопату необхідно надійно закріпити у лещатах.

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *