Як обрати якісну курятину

Курятина – найпопулярніше м’ясо серед українців, звичайно, не останню роль відіграє ціна. Просто це м’ясо є доступним. Але часто його якість не найкраща. Як купити м’ясо, яке не оживляли за допомогою хімічних засобів?

Як обрати якісну курятину

Курятину бажано купувати у супермаркеті та лише у вакуумній упаковці. У такому разі зіпсоване м’ясо неможливо промити у спеціальному розчині для «повернення свіжості». Якщо упаковка звичайна чи взагалі відсутня, м’ясо потрібно уважно оглянути, а краще і понюхати.

Безпрограшний варіант – вакуумне пакування

Якщо продукція у вакуумі, звертайте увагу також на термін придатності та умови зберігання, вітрина має бути охолодженою. Також є думка, що курку, яка псується, можуть помити в спеціальних розчинах, щоб повернути їй товарний вигляд, і знову продавати. Так от, якщо продукція у промисловій упаковці, цього зробити ніяк не можна.

Найбільше ризиків несе охолоджена курятина, яку просто поклали на піддон та замотали харчовою плівкою.

Визначити на око, чи м’ясо містить шкідливі добавки, не можна. Але свіжість оцінити можна.

Свіжа курятина має такі параметри:

  • поверхня чиста, суха, але не обвітрена;
  • колір м’яса рожевий або блідо-рожевий;
  • пружна консистенція (при легкому натисканні пальцем м’ясо швидко відновлює форму);
  • жодних синців або згустків крові;
  • без стороннього запаху.

«Погляд часу» №47-18.11.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.