Як очистити кишечник за допомогою горобини

Влітку мені допомагає звільнити кишківник липовий цвіт. Він і застуду прожене, і впорається з бронхітом, поліпшить травлення, та ще й допоможе, якщо є жіночі проблеми, зніме запалення.
Безумовно, липовому цвіту ціни немає, але біда у тому, що до осені до нього організм уже встигає звикнути. Ось і доводиться восени підключати горобину червону. Помну, перемішаю з цукром і з’їдаю по 2-3 ст. л., а те, що залишилося, викладаю у банку – і в холодильник. Але більше двох діб цією сумішшю користуватися не можна, заграє. Щойно з’їси 2-3 ст. л. горобини, через годину кишківник звільняється. Так роблю дні 3-4 поспіль, але потім, щоб не було звикання, потрібна перерва на тиждень.
Під час перерви п’ю вівсяний відвар: 9 ст. л. вівсяних пластівців варю у 3 л води на слабкому вогні годину. Випити всю порцію треба протягом дня. Слиз цього відвару утримує вологу на стінках кишківника і це сприяє м’якому видаленню шлаків.
Ще з ягід червоної горобини я готую дуже смачний і корисний сироп. Його я додаю у будь-які соки, компоти, чай, каву. У велику каструлю кладу 2 кг ягід, заливаю 2 л води і кип’ячу на повільному вогні 40 хв. Проціджую і знову доводжу до кипіння. Киплячим розливаю у банки, закриваю щільними поліетиленовими кришками і вкутую на ніч. Рожевий прозорий сироп стоїть у кімнаті до нового урожаю, зберігаючи всі свої лікувальні властивості.
Маргарита Василівна