Як пасинкувати баклажани

Баклажани на грядці потрібно формувати або пасинкувати, оскільки багато сил вони витрачають на зростання непотрібних пасинків, а їх краще направити на формування зав’язей і зростання плодів. До того ж після видалення пасинків рослини краще освітлюються, провітрюються, отже, квіти добре запилюються і максимально зав’язують плоди.

Як пасинкувати баклажани

Насамперед формування баклажана полягає у видаленні всіх пасинків у пазухах листя до першої розвилки стебла. Поки пасинки маленькі, вони легко вищипуються, а от для видалення товстих потрібно взяти ножиці чи невеликий секатор. У першій розвилці на стеблі зазвичай є одна чи кілька квіток чи бутонів, їх видаляти не варто. Далі дивимося по відгалуженнях. Якщо поруч із бутоном є маленький пасинок, то його краще відщипнути, щоб бутон зав’язався і виріс великий плід.

Якщо вище розвилки пасинок великий і вже з бутонами, його краще залишити, але в міру зростання прищипнути над другим листком після квітки.

Листя внизу стебла баклажана потрібно видаляти в міру їх пожовтіння. Очистивши низ стебла від листя і пасинків, утворюємо повітряний прошарок між землею та кроною.

Грядку зі сформованими рослинами легше підтримувати чистою, розпушувати, рослини менше хворіють, тож і урожайність підвищується.

«Погляд часу» №30-21.07.2022

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *