Як позбутися нітратів у перших овочах
Перші овочі, як правило, мають високу концентрацію нітратних сполук, оскільки весь азот розподіляється на малу кількість плодів.

Слід знати, що в томатах, що пролежали кілька днів у холодильнику, концентрація нітратів стає вищою, ніж у щойно зірваних.
Овочі з надлишком нітратів, особливо зелені культури, мають потужні стебла і листя неприродно інтенсивного темно-зеленого кольору, іноді з синім відтінком. Точно визначають їхню кількість у лабораторії агрохімічної та санітарно-епідеміологічної служб.
Зменшити рівень нітратів у овочах та зелені можна шляхом витримки їх у чистій воді. Через 20 хв. частина хімічних сполук перейде з продукції у воду.
«Погляд часу» №18-28.04.2022