Як правильно вибирати рибу

Як правильно вибирати рибу
Як правильно вибирати рибу

Такий недешевий товар як риба може бути небезпечний для здоров’я людини. Експерти розповіли, що продавці, побоюючись збитків, уміють «продовжити життя» і видати за свіжу не тільки дорогу, а й дешеву рибу. Наприклад, морські бички заморожують у спеціальному розчині.

«Філе риби опускають у розчин поліфосфатів, заливають його водою і відправляють у морозилку. У такої розмороженої риби миттєво починають розмножуватися різноманітні хвороботворні бактерії. Аж до ботулізму», – говорить маркетолог Тамара Дзюба.

Крім того, в експертів є претензії до такої риби, як пангасіус. «У В’єтнамі пангасіус вирощують на забруднених річках. Вона містить токсичні речовини, відходи різних виробництв. Під час вирощування пангасіуса застосовують антибіотики, і це ні для кого не секрет», – каже експерт сфери харчування Олена Сидоренко.

Виявилося, що й елітна червона риба теж може бути небезпечна для здоров’я. Мальків червоної риби годують антибіотиками та спеціальними транквілізаторами. «При вирощуванні червоної риби використовують штучні речовини, які сприяють швидкому набору ваги риби і запобігають їх різноманітних хвороб. Таким чином, чим менше риби захворіє, тим більше доставлять на прилавки магазинів, тим більший прибуток отримає виробник», – говорить доктор медичних наук Вадим Шипулін.

Експерти також радять не піддаватися спокусі та не купувати дешеві відходи від риби. У цих відходах – кісткових і жирових тканинах риби міститься найбільша кількість небезпечних радіонуклідів, важких металів і пестицидів, які важко виводяться з організму.

Експерти сфери харчування рекомендують вживати річкову рибу, вирощену у природних умовах.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *