Як правильно харчуватися при грипі

Правильне харчування є важливим аспектом у боротьбі з грипом.
В Україні вже кілька тисяч людей перехворіли або хворіють на грип. Під час лікування лікарі призначають велику кількість ліків, а ось хворим необхідно підтримувати свій організм за допомогою певних продуктів.
Корисні продукти при грипі
Курячий бульйон: пригнічує розвиток клітин-нейтрофілів, які викликають запалення й закладеність носоглотки.
Часник: містить аліцин, який убиває бактерії, грибки й віруси.
Спеції (імбир, кориця, гірчиця, коріандр): підсилюють потовиділення, що добре при високій температурі, і призводять кровоносні судини до звуження, полегшуючи утруднені ковтання й дихання.
Продукти, що містять цинк (м’ясо, яйця, морепродукти, горіхи).
Фрукти й овочі з високим рівнем бета-каротину, фолієвої кислоти, магнію (наприклад, мускусна диня, шпинат, абрикоси, спаржа, буряк, цвітна капуста, морква, манго, гарбуз, рожевий грейпфрут, помідор, мандарин, персики, кавун, ківі).
Продукти з вітаміном С (папайя, цитрусові, апельсиновий сік, жовтий або червоний перець, суниця, помідори й батат).
Продукти з підвищеним вмістом вітаміну E (кукурудзяна олія, мигдаль, риб’ячий жир, омар, лісові горіхи, сафлорова олія, масло арахісу, насіння соняшнику і стейк лосося).
Продукти, що містять флавоноїди (сироп малини, лимони, зелений перець, вишня й виноград, брусниця).
Продукти з кверцетином, висококонцентрованою формою біофлавоноїдів (броколі, червона й жовта цибуля).
Шкідливі продукти при грипі
Алкоголь і кава викликають зневоднення. Негативно впливає на процес одужання цукор, він знижує активність лейкоцитів – головних борців із вірусом. З цієї причини не варто пити соки із солодких фруктів. Слід виключити свіжий і житній хліб, випічку, тістечка і здобу, жирні бульйони, супи, борщі, жирні сорти м’яса (гусака, качку, свинину, баранину), ковбаси, консерви.