Як правильно заморожувати кропиву на зиму?

Молода кропива – лідер серед всіх продуктів за вмістом вітаміну С, А і каротину. Але найголовніший її елемент – кремній, недолік в якому випробують 99 відсотків жителів планети. Кремній бере участь у виробленні організмом колагену, боротьбі з холестерином, поліпшенні обміну речовин, омолодженні клітин шкіри і волосся. Крім того, в кропиві містяться такі мікроелементи, як залізо, магній, мідь, кальцій, вітаміни К, Е і групи В.

Заморожуємо кропиву на зиму

Найціннішою є кропива, зібрана у травні. У ній міститься найбільше вітамінів та інших корисних речовин. Щоб рослина не жалила руки, збирати її потрібно в захисних рукавичках. Найзручніше зрізати кропиву звичайними ножицями.

Зібрану зелень потрібно промити і просушити, розклавши на рушник. Заморожувати листя можна прямо на стеблі чи в подрібненому вигляді. Найкраще розсортувати на порції для того, щоб у подальшому було зручно використовувати кропиву для приготування супів.

В якості тари для зберігання кропиви у морозильнику можна використовувати пластиковий харчовий контейнер. У нього зручно складати цільне листя, а після розморожування його можна буде порізати.

Також для цих цілей підійде харчова плівка. У неї зручно запаковувати кропиву пучками. Гнучке листя туго обертають плівкою, у результаті виходять невеликі рулетики.

Ще заморожувати кропиву можна в поліетиленовому пакеті. Важливо не трамбувати листя в пакет, щоб не пошкодити їх. Склавши в пакет листя кропиви, необхідно випустити з нього зайве повітря.

Заморожувати кропиву рекомендується при температурі -18 °C. Чим швидше пройде процес заморожування зелені, тим краще збережуться її властивості.

Слід враховувати, що кропиву не можна піддавати розморожуванні та повторному заморожуванню. У цьому випадку зелень втратить усі корисні якості.

Заморожені таким способом листя кропиви відмінно підійдуть для приготування зелених борщів, салатів і для прикрас блюд.

«Погляд часу» №20-14.05.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *