Як правильно вибрати полуницю
Запомніть декілька простих порад, за допомогою яких ви завжди зможете вибрати лише смачну і якісну полуницю.
- Смачний запах – основний показник якості. Полуниця не повинна віддавати добривами, гнилизною чи вогкістю. Якщо літня улюбленка не пахне взагалі, то вона просто купалася в хімікатах, коли дозрівала.
- Пам’ятайте, що неприродно великий розмір – ознака наявності пестицидів. Але не варто рубати з плеча: полуниця буває різних сортів, тому розмір залежить передусім від цього.
- Оцінювати за кольором – помилка, адже існує багато сортів полуниці. Звична нам полуниця – яскраво-червоного кольору. Бордового забарвлення вона набуває, якщо перезріє. Якщо на прилавку полуниця насиченого темного кольору і при цьому туга, то будьте впевнені: її обробили селітрою.
- На чому слід загострити увагу, так це на плямочках. Їх наявність – сліди нітратів, тому завдана шкода полуниці очевидна.
- Якщо ягоди пустили сік, помітні підгнилі плоди, то полуницю зібрали з куща близько трьох днів тому. Відсутність на ящиках слідів соку – тривожний знак. Нормальні ягоди, якщо вони лежать на дні, завжди злегка прим’яті і залишають плями в місткості.
«Уют» №22-01.06.2023