Як правильно використовувати рукави для запікання
Щоб прискорити та спростити процес приготування страв, господині використовують рукави для запікання – це зручно, безпечно, а страви виходять не лише смачними, а й корисними.

Запікають у рукаві майже всі продукти – рибу, м’ясо, птицю, овочі.
Рекомендації з запікання в рукаві
- Для початку з рулону потрібно відмотати потрібну кількість плівки, залишивши в запасі з кожної зі сторін по 5-8 см, що потрібно для захоплення країв кліпсами.
- Після того, як продукт поміщається в рукав, кінці затискають кліпсою, кладуть на деко і відправляють у заздалегідь прогріту духовку.
- Не використовуйте режим конвекції, інакше плівка швидко розплавиться і страва буде зіпсована.
- Зауважте, що в пакеті є невеликі отвори, через які виходить зайва пара. Вони повинні бути зверху, інакше під тиском пакет порветься. Якщо ви виявили, що таких отворів немає, їх легко зробити за допомогою зубочистки чи ножа.
- Якщо продукт готовий, але хочеться отримати рум’яну скоринку, можна акуратно зняти кліпсу з одного краю чи розрізати рукав ножицями.
- Запікати в рукаві можна при температурі не більше 200 °С. У середньому оптимальним температурним режимом можна вважати 160-180 °С. Коли страва готова, відкривати пакет потрібно обережно, тому що всередині знаходиться гаряча пара.
До відома. Запікання в рукаві вигідно відрізняється від запікання у фользі, оскільки з рукава м’ясний сік не витече, що вбереже страву від висихання, а господиню – від відмивання дека.
Крім того, крізь рукав видно продукт і можна контролювати ступінь його готовності.
«Погляд часу» №39-22.09.2022