Як правильно заморожувати холодець
Через те, що на приготування холодцю потрібно багато часу, варять його не так часто. Досвідчені господині пропонують робити заготовки, заморозивши бульйон у холодильнику.
Терміни зберігання
Зберігати домашній холодець при кімнатній температурі рекомендується не більше доби. У холодильнику – при температурі до 4 °С – не більше тижня.
Важливе правило: зберігати холодець слід у щільно закритій тарі. Це може бути скляна ємність із кришкою або харчовий контейнер.
Правила заморожування холодцю
Якщо ви приготували надто багато холодцю, тоді страву краще заморозити. Візьміть спеціальні контейнери, розкладіть у них м’ясо і залийте бульйоном. Щоб уникнути вбирання сторонніх запахів із морозилки, його слід загорнути у кілька шарів харчової плівки.
Варто враховувати, що після розморожування такий холодець дещо втратить у смаку і трохи змінить консистенцію.
Важливо: спеції та часник у заготовку додавати не потрібно!
Як правильно розморожувати холодець?
Дістаньте страву з морозилки і розтопіть її в мікрохвильовій печі. Рідкий бульйон із м’ясом перелийте в каструлю і прокип’ятіть протягом 5 хв., додавши сіль і спеції. Часник додайте тоді, коли заготовку знімете з вогню.
Кип’ятити її потрібно обов’язково, щоб випарувалася частина рідини. Якщо ви просто розморозите холодець, то він буде мати рідку та неоднорідну консистенцію. Розлийте бульйон у форми та поставте у холодильник. Холодець буде таким, ніби ви його тільки що приготували, щільним і пружним.
Зберігати заморожену заготовку для холодцю в морозилці можна не більше двох місяців за умови, що протягом цього часу не було перепадів температури всередині морозильної камери.
«Погляд часу» №3-14.01.2021