Як приготувати смачну мариновану капусту

Як приготувати смачну мариновану капусту
Як приготувати смачну мариновану капусту

«Погляд часу» №13-2019

Напевно, немає такої людини, якій не подобалася б маринована капуста. У кожної господині є свій фірмовий рецепт цього частування. Але завжди можна спробувати приготувати цю смачну страву за новим рецептом.

Салат по-корейськи

  • Капуста білокачанна – 2 кг,
  • морква – 1 шт.,
  • часник – 4 зубчики.

Для маринаду:

  • вода – 1 л,
  • сіль – 2 ст. л.,
  • цукор – 2-3 ст. л.,
  • перець духмяний – 4-5 шт.,
  • перець горошком – 10 шт.,
  • гвоздика – 5 шт.,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • оцет 9 % – 100 мл.
Салат по-корейськи
Салат по-корейськи

Капусту нашаткувати соломкою якомога тонше. Моркву очистити і потерти на тертці для корейської моркви. Перемішати капусту з морквою у великій ємності (м’яти не потрібно). Часник порізати тонкими пластинами.

Приготувати маринад. Для цього потрібно закип’ятити воду, додати всі інгредієнти, крім оцту. Дати покипіти на повільному вогні 5-7 хв. Вимкнути вогонь. Додати оцет, часник і лавровий лист. І тут же, гарячою, вилити суміш у капусту з морквою. Акуратно перемішати. Дати постояти, щоб усе повністю охололо, періодично перемішуючи уміст.

Потім капусту перекласти у трилітрову банку разом із маринадом. До самого верху докладати не потрібно. Прибрати у холодильник на ніч. На наступний день капусту вже можна подавати на стіл. Перед подачею готову капусту можна полити оливковою чи соняшниковою олією.

Капуста по-гурійськи

  • Капуста білокачанна – 2 кг,
  • морква – 1 шт.,
  • буряк – 1 шт.,
  • часник – 7-8 зубчиків,
  • червоний стручковий перець – 1 шт.

Для маринаду:

  • вода – 1 л,
  • сіль – 2 ст. л.,
  • цукор – 1 скл.,
  • яблучний оцет – 1 скл.,
  • перець горошком – 6-8 шт.,
  • лавровий лист – 3-4 шт.,
  • олія – 0,5 скл.
Капуста по-гурійськи
Капуста по-гурійськи

Капусту нарізати досить великими шматочками. Можна розрізати спочатку на 4 частини прямо разом з качаном. Потім кожну частину розрізати ще на 4 частини. Буряк і моркву порізати кружечками. Якщо буряк великий, то кожен кружечок можна розрізати ще і на дві половинки.

Часник порізати довгими тонкими пластинами. У гіркого стручкового перцю вичистити насіння і порізати довгими смужками. У каструлю викласти шарами всі підготовлені інгредієнти, шари повторити кілька разів.

Приготувати маринад. Для цього закип’ятити воду, додати сіль і цукор, перець горошком і лавровий лист. Кип’ятити 5-7 хв., прибрати лавровий лист. Додати оцет і олію. Залити підготовленим киплячим маринадом уміст каструлі. Накрити плоскою тарілкою, яку злегка придавити чимось так, щоб розсіл виявився зверху, а весь уміст каструлі було приховано під ним. Дати охолонути і прибрати у холодильник на 4-5 днів.

Подавати на стіл у вигляді закуски.

Пікантна закуска з імбиром

  • Капуста білокачанна – 2 кг,
  • морква – 1 шт.,
  • перець болгарський – 1 шт.,
  • імбир – 70 г,
  • часник – 4-5 зубчиків.

Для маринаду:

  • вода – 1,5 л,
  • сіль – 3 ст. л.,
  • цукор – 5 ст. л.,
  • олія – 5 ст. л.,
  • перець чорний мелений – 0,5 ч. л.,
  • лавровий лист – 3 шт.,
  • яблучний оцет – 150 мл.
Пікантна закуска з імбиром
Пікантна закуска з імбиром

Капусту нашаткувати тонкою соломкою. Моркву натерти на тертці для корейської моркви. Болгарський перець нарізати довгою тонкою соломкою. Часник порізати тонкими смужками. Імбир очистити і порізати напівпрозорими кружечками. Скласти все в каструлю відповідного розміру й акуратно перемішати (м’яти не потрібно).

Приготувати маринад. Закип’ятити воду, додати всі інгредієнти, крім оцту. Прокип’ятити 5-7 хв., витягти лавровий лист і додати оцет. Залити киплячим маринадом уміст каструлі. Щільно притиснути плоскою тарілкою. Розсіл повинен повністю покривати всі овочі. Накрити кришкою і залишити до повного охолодження. Потім поставити у холодильник. Через 24 год. смачна і красива закуска готова!

Зберігати таку капусту можна протягом місяця у холодильнику.

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *