Як приготувати класичний стейк
Щоб приготувати класичний стейк, не потрібно бути професійним шеф-кухарем, досить просто вибрати якісне м’ясо та знайти хороший рецепт. Як справжні любителі стейків, ми обсмажуємо м’ясо до стану rare (сире або з кров’ю). Але якщо вам більше до душі повна просмажка, рекомендуємо готувати частування довше й сильніше притискати його до сковороди.
Склад:
- Яловичина – 400 г,
- оливкова олія – 2 ст. л.,
- часник – 1 зубок,
- вершкове масло – 30 г,
- розмарин – 1 шт.,
- лимонний сік – 0,5 ч. л.,
- сіль,
- перець.
Приготування:
Промийте й обсушіть м’ясо, присипте його сіллю, перцем і полийте оливковою олією, гарненько натріть стейк спеціями й маслом із двох сторін.
Разжарте суху сковороду, покладіть на неї м’ясо, смажте стейк приблизно 3 хв. з однієї сторони, а потім із другої.
Наколіть на вилку половину часнику та натріть стейк під час обсмажування, щоб м’ясо просочилося часниковим ароматом. Потім гарненько відбийте частування гілочкою розмарину й змастіть вершковим маслом. Переверніть, те ж саме зробіть із другою стороною стейка, а потім обсмажте боки.
Перекладіть стейк на іншу нерозігріту сковороду, накрийте її кришкою і дайте м’ясу постояти 3-5 хв. Злийте сік зі сковороди в тарілку і змішайте його з 5-6 краплями лимонного соку. Стейк наріжте і змастіть його соусом із м’ясного й лимонного соку.
«УЮТ» №35-2019