Як приготувати класичний стейк

Класичний стейк

Щоб приготувати класичний стейк, не потрібно бути професійним шеф-кухарем, досить просто вибрати якісне м’ясо та знайти хороший рецепт. Як справжні любителі стейків, ми обсмажуємо м’ясо до стану rare (сире або з кров’ю). Але якщо вам більше до душі повна просмажка, рекомендуємо готувати частування довше й сильніше притискати його до сковороди.

Склад:

  • Яловичина – 400 г,
  • оливкова олія – 2 ст. л.,
  • часник – 1 зубок,
  • вершкове масло – 30 г,
  • розмарин – 1 шт.,
  • лимонний сік – 0,5 ч. л.,
  • сіль,
  • перець.

Приготування:

Промийте й обсушіть м’ясо, присипте його сіллю, перцем і полийте оливковою олією, гарненько натріть стейк спеціями й маслом із двох сторін.

Разжарте суху сковороду, покладіть на неї м’ясо, смажте стейк приблизно 3 хв. з однієї сторони, а потім із другої.

Наколіть на вилку половину часнику та натріть стейк під час обсмажування, щоб м’ясо просочилося часниковим ароматом. Потім гарненько відбийте частування гілочкою розмарину й змастіть вершковим маслом. Переверніть, те ж саме зробіть із другою стороною стейка, а потім обсмажте боки.

Перекладіть стейк на іншу нерозігріту сковороду, накрийте її кришкою і дайте м’ясу постояти 3-5 хв. Злийте сік зі сковороди в тарілку і змішайте його з 5-6 краплями лимонного соку. Стейк наріжте і змастіть його соусом із м’ясного й лимонного соку.

«УЮТ» №35-2019

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"

FacebookTwitterPinterestViber
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *