Як приготувати розсольник з рисом
Розсольник – відмінне перша страва з цікавою кислинкою в смаку, яка досягається шляхом додавання солоних огірків. Необхідно використовувати саме солоні огірочки, а не мариновані. А якщо їх трохи обсмажити разом з овочами, тоді їх смак розкриється на повну силу. У рецепті використовується круглий рис – найбільш популярна крупа для приготування розсольнику. Для бульйона ми використаємо рибу.
Склад:
- Товстолоб – 0,8-1 кг,
- вода – 3 л,
- рис – 70 г,
- картопля – 3 шт.,
- морква – 2 шт.,
- цибуля – 2 шт.,
- солоні огірки – 350 г,
- олія – 40 мл,
- томатна паста – 40 мл,
- огірковий розсіл – 100 мл,
- лавровий лист,
- запашний перець,
- сіль,
- свіжа зелень – за смаком.
Приготування:
Рибу обробити на філе. Рибні обрізки залити водою, додати цибулину, одну морквину, зварити бульйон і процідити його.
Картоплю порізати кубиками. Огірки, порізати соломкою. Цибулину, що залишилася, порізати півкільцями, моркву натерти на тертці.
У сковороді розігріти олію, обсмажити до золотистого кольору цибулю і моркву, додати томатну пасту й огірки, тушкувати 5 хв.
Рис промити, покласти у рибний бульйон і поставити на плиту. Коли суп закипить, додати картоплю.
Філе риби порізати невеликими шматками, покласти у суп після закипання.
Через 10 хв. додати заправку, лавровий лист, перець і розсіл (при необхідності). Варити 10 хв. і дати настоятися 15-20 хв.
Ганна Дмитрівна, Полтавська обл.
«Погляд часу» №12-19.03.2020