Як приготувати розсольник з рисом

Як приготувати розсольник з рисом

Розсольник – відмінне перша страва з цікавою кислинкою в смаку, яка досягається шляхом додавання солоних огірків. Необхідно використовувати саме солоні огірочки, а не мариновані. А якщо їх трохи обсмажити разом з овочами, тоді їх смак розкриється на повну силу. У рецепті використовується круглий рис – найбільш популярна крупа для приготування розсольнику. Для бульйона ми використаємо рибу.

Склад:

  • Товстолоб – 0,8-1 кг,
  • вода – 3 л,
  • рис – 70 г,
  • картопля – 3 шт.,
  • морква – 2 шт.,
  • цибуля – 2 шт.,
  • солоні огірки – 350 г,
  • олія – 40 мл,
  • томатна паста – 40 мл,
  • огірковий розсіл – 100 мл,
  • лавровий лист,
  • запашний перець,
  • сіль,
  • свіжа зелень – за смаком.

Приготування:

Рибу обробити на філе. Рибні обрізки залити водою, додати цибулину, одну морквину, зварити бульйон і процідити його.

Картоплю порізати кубиками. Огірки, порізати соломкою. Цибулину, що залишилася, порізати півкільцями, моркву натерти на тертці.

У сковороді розігріти олію, обсмажити до золотистого кольору цибулю і моркву, додати томатну пасту й огірки, тушкувати 5 хв.

Рис промити, покласти у рибний бульйон і поставити на плиту. Коли суп закипить, додати картоплю.

Філе риби порізати невеликими шматками, покласти у суп після закипання.

Через 10 хв. додати заправку, лавровий лист, перець і розсіл (при необхідності). Варити 10 хв. і дати настоятися 15-20 хв.

Ганна Дмитрівна, Полтавська обл.

«Погляд часу» №12-19.03.2020

Передплата онлайн
FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *