Як приготувати соковите м’ясо запечене у духовці

М'ясо запечене в духовці

М’ясо запечене в духовці – чи найпростіше блюдо, яке можна приготувати на кухні, але м’ясо при такому приготуванні виходить дуже ніжне, ароматне і смачне. А якщо ви запікаєте його ще і в фользі, воно виходить до всього і дуже соковитим.

► Щоб м’ясо вийшло м’яким і соковитим, використовуйте маринад. Для нього відмінно підходить гірчиця і мед, зі спецій – базилік, часник, хмелі-сунелі. Наприклад, звичайна гірчиця відмінно впорається зі своїм завданням, якщо обмазати нею шматок м’яса, призначений для запікання, і залишити його у спокої на кілька годин.

► Щоб м’ясо виходило ніжним і соковитим, потрібно попередити витікання з нього соку. Для цього перед запіканням, промариноване м’ясо, потрібно обсмажити на сковорідці і сильному вогні з усих боків до утворення кірки, яка і буде перешкоджати витіканню з м’яса соку. 

► Беріть шматки м’яса без кісток: вирізка, філе, окорок.

► Шматок, що запікається цілком, повинен важити не більше 2-2,5 кг. Занадто великий може підгоріти по краях, так і не пропектися у середині.

► Зазвичай для запікання 1 кг м’яса потрібна одна година. Але деякі види м’яса вимагають більше часу, та й температура повинна бути вищою. Наприклад, яловичина більш жорстка і волокниста, ніж свинина, тому кілограм може запікатися 1,5 год.

► Використовуйте керамічні форми чи інший жаростійкий посуд. При запіканні на деку краще загортати м’ясо у фольгу чи застеляти його пергаментом.

«Погляд часу» №45-2019

FacebookTwitterPinterest
Теми:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *