Як приготувати молоду картоплю швидко і смачно

Цікаві рецепти приготування вареної молодої картоплі з кропом, цибулею та соусами. Смачного!

Ароматна молода картопля зі спеціями
Ароматна молода картопля зі спеціями

Склад:

  • Картопля молода – 12-14 шт.,
  • олія – 30 г,
  • чилі червоний,
  • сушений,
  • розтертий у порошок – 1/2 ч. л.,
  • насіння кумина – 1/2 ч. л.,
  • насіння фенхелю – 1/2 ч. л.,
  • насіння коріандру – 1/2 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • цибулина,
  • перець
  • чилі свіжий – 1-4 шт.,
  • листя кінзи – 15 г.

Приготування

Молоду картоплю відварити у злегка підсоленій воді до м’якого стану, але не переварюючи, щоб бульба зберегла форму. Готову картоплю відкинути на друшляк, дати воді стекти.

У глибокій сковороді розігріти на середньо-сильному вогні оливкову олію, потім зменшити вогонь до середнього. Висипати у розігріту сковороду сушений чилі, насіння кумина, фенхелю, коріандр і сіль, смажити, помішуючи, 30-40 сек.

Додати у сковороду подрібнену цибулю і смажити до золотистого кольору. Викласти картоплю, порізаний чилі і подрібнену кінзу, добре перемішати.

Зменшити вогонь до мінімального, накрити сковорідку кришкою і готувати молоду картоплю 5-7 хв. Подавати молоду картоплю гарячою, посипавши листочками кінзи.

Печеня з молодою картоплею
Печеня з молодою картоплею

Склад:

  • Корейка свиняча,
  • цибулина,
  • перець солодкий,
  • перець гострий – по 1 шт.,
  • гриби – жменя,
  • картопля молода – 6-7 шт.,
  • часник,
  • зелень,
  • олія.

Приготування

Нарізати м’ясо, перець і гриби тонкими скибочками. Молоду картоплю нарізати кружечками разом зі шкіркою і промити від крохмалю, щоб вона не злипалася. Цибулю нарізати півкільцями, часник просто подрібнити.

Поставити дві сковороди на вогонь. Вилити в одну сковороду чашку олії, кількість залежить від вашої сковороди, але не скупіться, налийте хоча б на палець. Як тільки олія розігрілася, відправте у неї наші «монетки» з картоплі.

А у другу сковороду викласти і помішуючи, швидко обсмажити м’ясо. Як тільки воно вкрилося скоринкою, витягнути і відкласти поки у бік. Обсмажити цибулю з часником і як тільки вони почнуть золотитися, додати гриби і перець. Обсмажити все до рум’янцю.

Додати до грибів м’ясо, картоплю відкинути на сітку, дати стекти олії і відправити до решти, приправити перцем, посипати кропом і обсмажити все разом, щоб усі компоненти нашої печені об’єднали свої запахи.

Курячі котлети з молодою картоплею
Курячі котлети з молодою картоплею

Склад:

  • Курячий фарш – 500 г,
  • петрушка свіжа – ¼ скл.,
  • цибуля зелена – ¼ скл.,
  • лимонний сік – 2 ст. л.,
  • часниковий порошок – 1 ч. л.,
  • цибулевий порошок – 1 ч. л.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • перець – 1 ч. л.,
  • олія – 3 ст. л.,
  • картопля молода – 4 шт.,
  • помідори консервовані – 300 г,
  • соус барбекю – ¼ скл.,
  • сир чеддер,
  • зелена цибуля.

Приготування

У великій мисці з’єднати фарш, подрібнену петрушку, зелену цибулю, лимонний сік, часниковий і цибульний порошки, ½ ч. л. солі і ½ ч. л. перцю. Перемішати все до однорідного стану і розділити масу на 4 частини. З кожної частини сформувати котлету.

У великій сковороді на середньому вогні розігріти 2 ст. л. олії. На розігріту сковороду викласти котлети, накрити кришкою і смажити до коричневого кольору, десь 6 хв. із кожного боку. Готові котлети перекласти на тарілку і накрити фольгою, щоб вони збереглися теплими.

У великій мисці з’єднати картоплю, 1 ст. л. олії, ½ ч. л. солі і ½ ч. л. перцю. Добре перемішати. Викласти цю масу на сковороду, накрити кришкою і смажити до м’якого стану, 10 хв.

У невеликому сотейнику змішати соус барбекю і різані помідори, довести до кипіння і відразу ж прибрати сотейник із плити.

Подавати курячі котлети з картоплею, з соусом і посипати сиром і зеленою цибулею.

Молода картопля з реберцями у рукаві

Молода картопля з реберцями у рукаві

Склад:

  • Картопля молода – 1 кг,
  • реберця свинячі (копчені) – 500-700 г,
  • часник – 2 зубчики,
  • кріп або петрушка – 1/2 пучка,
  • масло вершкове – 50 г,
  • сіль,
  • перець.

Приготування

Із реберець зрізати м’ясо, порубати його дуже дрібно. Молоду картоплю добре вимити. Зелень і часник подрібнити.

У рукав для запікання скласти картоплю, м’ясо, вершкове масло, часник і зелень. Посолити і поперчити. Добре перемішати картоплю з м’ясом, маслом і прянощами.

Помістити рукав із картоплею на деко і відправити її в рукаві у духовку, розігріту до 180 °С.

Запікати молоду картоплю з копченим м’ясом, часником і зеленню 30-40 хв. (залежно від розміру картоплі).

«Погляд часу» №25-17.06.2021

Газета "Уют"Газета "Погляд часу"Газета "Задавака"

FacebookTwitterPinterestViber

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *