Як приготувати молоду картоплю швидко і смачно
Цікаві рецепти приготування вареної молодої картоплі з кропом, цибулею та соусами. Смачного!
Ароматна молода картопля зі спеціями

Склад:
- Картопля молода – 12-14 шт.,
- олія – 30 г,
- чилі червоний,
- сушений,
- розтертий у порошок – 1/2 ч. л.,
- насіння кумина – 1/2 ч. л.,
- насіння фенхелю – 1/2 ч. л.,
- насіння коріандру – 1/2 ч. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- цибулина,
- перець
- чилі свіжий – 1-4 шт.,
- листя кінзи – 15 г.
Приготування
Молоду картоплю відварити у злегка підсоленій воді до м’якого стану, але не переварюючи, щоб бульба зберегла форму. Готову картоплю відкинути на друшляк, дати воді стекти.
У глибокій сковороді розігріти на середньо-сильному вогні оливкову олію, потім зменшити вогонь до середнього. Висипати у розігріту сковороду сушений чилі, насіння кумина, фенхелю, коріандр і сіль, смажити, помішуючи, 30-40 сек.
Додати у сковороду подрібнену цибулю і смажити до золотистого кольору. Викласти картоплю, порізаний чилі і подрібнену кінзу, добре перемішати.
Зменшити вогонь до мінімального, накрити сковорідку кришкою і готувати молоду картоплю 5-7 хв. Подавати молоду картоплю гарячою, посипавши листочками кінзи.
Печеня з молодою картоплею

Склад:
- Корейка свиняча,
- цибулина,
- перець солодкий,
- перець гострий – по 1 шт.,
- гриби – жменя,
- картопля молода – 6-7 шт.,
- часник,
- зелень,
- олія.
Приготування
Нарізати м’ясо, перець і гриби тонкими скибочками. Молоду картоплю нарізати кружечками разом зі шкіркою і промити від крохмалю, щоб вона не злипалася. Цибулю нарізати півкільцями, часник просто подрібнити.
Поставити дві сковороди на вогонь. Вилити в одну сковороду чашку олії, кількість залежить від вашої сковороди, але не скупіться, налийте хоча б на палець. Як тільки олія розігрілася, відправте у неї наші «монетки» з картоплі.
А у другу сковороду викласти і помішуючи, швидко обсмажити м’ясо. Як тільки воно вкрилося скоринкою, витягнути і відкласти поки у бік. Обсмажити цибулю з часником і як тільки вони почнуть золотитися, додати гриби і перець. Обсмажити все до рум’янцю.
Додати до грибів м’ясо, картоплю відкинути на сітку, дати стекти олії і відправити до решти, приправити перцем, посипати кропом і обсмажити все разом, щоб усі компоненти нашої печені об’єднали свої запахи.
Курячі котлети з молодою картоплею

Склад:
- Курячий фарш – 500 г,
- петрушка свіжа – ¼ скл.,
- цибуля зелена – ¼ скл.,
- лимонний сік – 2 ст. л.,
- часниковий порошок – 1 ч. л.,
- цибулевий порошок – 1 ч. л.,
- сіль – 1 ч. л.,
- перець – 1 ч. л.,
- олія – 3 ст. л.,
- картопля молода – 4 шт.,
- помідори консервовані – 300 г,
- соус барбекю – ¼ скл.,
- сир чеддер,
- зелена цибуля.
Приготування
У великій мисці з’єднати фарш, подрібнену петрушку, зелену цибулю, лимонний сік, часниковий і цибульний порошки, ½ ч. л. солі і ½ ч. л. перцю. Перемішати все до однорідного стану і розділити масу на 4 частини. З кожної частини сформувати котлету.
У великій сковороді на середньому вогні розігріти 2 ст. л. олії. На розігріту сковороду викласти котлети, накрити кришкою і смажити до коричневого кольору, десь 6 хв. із кожного боку. Готові котлети перекласти на тарілку і накрити фольгою, щоб вони збереглися теплими.
У великій мисці з’єднати картоплю, 1 ст. л. олії, ½ ч. л. солі і ½ ч. л. перцю. Добре перемішати. Викласти цю масу на сковороду, накрити кришкою і смажити до м’якого стану, 10 хв.
У невеликому сотейнику змішати соус барбекю і різані помідори, довести до кипіння і відразу ж прибрати сотейник із плити.
Подавати курячі котлети з картоплею, з соусом і посипати сиром і зеленою цибулею.
Молода картопля з реберцями у рукаві

Склад:
- Картопля молода – 1 кг,
- реберця свинячі (копчені) – 500-700 г,
- часник – 2 зубчики,
- кріп або петрушка – 1/2 пучка,
- масло вершкове – 50 г,
- сіль,
- перець.
Приготування
Із реберець зрізати м’ясо, порубати його дуже дрібно. Молоду картоплю добре вимити. Зелень і часник подрібнити.
У рукав для запікання скласти картоплю, м’ясо, вершкове масло, часник і зелень. Посолити і поперчити. Добре перемішати картоплю з м’ясом, маслом і прянощами.
Помістити рукав із картоплею на деко і відправити її в рукаві у духовку, розігріту до 180 °С.
Запікати молоду картоплю з копченим м’ясом, часником і зеленню 30-40 хв. (залежно від розміру картоплі).
«Погляд часу» №25-17.06.2021